USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВНУ стане одним із найкращих вишів, - Ігор Палиця. ФОТО

24 Березня 2012 22:11
Члени наглядової ради Волинського університету імені Лесі Українки зустрілися з колективом та студентами вишу й повідомили про результати засідання наглядової ради, яке відбулося 23 березня. Відбулася зустріч того ж дня у приміщенні центру культури та дозвілля ВНУ.

Участь у заході взяли - голова Наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки, народний депутат України, президент благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, ректор вишу Ігор Коцан, головний редактор газети «День» Лариса Івшина, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський, письменник, громадський і культурний діяч, Герой України Іван Драч, заступник голови ОДА Олександр Курилюк, волинський бізнесмен, випускник історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки Василь Токарський.

Як розповів Ігор Палиця, члени Наглядової ради проаналізували свою роботу за минулий рік та визначилися щодо основних напрямків розбудови та модернізації університету в найближчому майбутньому. Зокрема, мова про реконструкцію студентських гуртожитків, відкриття лабораторій при виші, запровадження нових нарямів підготовки та надання молоді іменних стипендій. «В університету є вільна земля – близько 8 гектарів, на яких планується створення студентського містечка», – зауважив Ігор Палиця.

Він також додав, що наразі стоїть питання про реорганізацію ВНУ імені Лесі Українки у Східноєвропейський національний університет. «Розглядалося питання про створення Східноєвропейського національного університету на базі ВНУ. Є відповідний указ Президента. Сьогодні формується форма, як саме це буде зроблено, яким чином з бюджету будуть виділені кошти для фінансування, і як буде в подальшому розвиватися Східноєвропейський університет», - зазначив Ігор Палиця.

Водночас він повідомив, що ректрові ВНУ Ігорю Коцану доручили визначитися щодо спеціальностей, підготовку за яким фінансуватиме благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» разом з іншими меценатами. «Ці спеціальності повинні нести практичний характер», – зауважив голова Наглядової ради університету. Він зазначив, що варто акцентувати увагу на таких напрямах підготовки як IT-технології, хіміко-та фізико-технологічні напрямки та готельно-ресторанна справа. Також Ігор Палиця розповів, що для навчання студентів за новими спеціальностями та для роботи в нових лабораторіях наглядова рада вирішила запросити знаних викладачів та науковців з різних куточків України та з-за кордону.

«Основний результат нашої роботи полягає у тому, щоб кожен абітурієнт, який вступає, який вчиться, який закінчує виш, вже знав, де він буде працювати, скільки він буде отримувати», – наголосив Ігор Палиця. Він також висловив переконання, що зусилля наглядової ради щодо модернізації університету докладаються для того, щоб майбутній Східноєвропейський університет був одним з найуспішніших і мав найкращі результати як науково-дослідний інститут на теренах України.

Слід зауважити, що вже з наступного року у намірах Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» -надання двох квартир для викладачів. Визначатимуть найдостойніших за результатами навчання студентів та особистих науково-практичних досягнень.

Про ідею створення Східноєвропейського національного університету схвально відгукнувся член наглядової ради, академік Микола Жулинський. Він також зазначив, що рада підтримала ідею розбудови інституту Лесі Українки, який буде інтегруватися з Академією наук України.

Окрім цього, схвальні відгуки знайшла пропозиція про видання академічного зібрання творів Лесі Українки та створення документального та художнього фільмів про видатну письменницю. Втілення цих ідей також підтримає благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

За словами головного редактора газети «День» Лариси Івшиної, новий університет може стати локомотивом для розвитку регіону. Вона також нагадала про те, що фонд «Новий Луцьк» виявив інтерес до книги «Сила м’якого знака» і подарувала примірник видання Ігорю Палиці.


«Дорогі друзі, уявляєте – ми, кияни, полишили Президента Януковича, полишили голову Кабінету Міністрів Азарова, полишили Голову Верховної Ради Литвина, полишили кілька наглядових рад у Києві і приїхали до вас», – звернувся до присутніх письменник Іван Драч. Він наголосив, що важливо, аби ВНУ імені лесі Українки розвивався у правильному напрямку.

Тим часом ректор вишу Ігор Коцан нагадав, що перші засідання наглядової ради ВНУ відбулося навесні минулого року. «Від того часу університетом приймалися конкретні рішення, які на 100% виконувались – це і підтримка студентів, і покращення матеріальних умов вишу, і ремонти гуртожитків» - запевнив Коцан.

Після виступів членів наглядової ради університету, її голова Ігор Палиця вручив дипломи кандидатів наук трьом викладачам цього вищого навчального закладу. Також за результатами наукової роботи під час конференції «Стан та перспективи інноваційно-інвестиційного розвиту міста Луцька» президент благодійного фонду «Новий Луцьк» нагородив кращих доповідачів конференції.

Завершилася зустріч членів наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки з колективом та студентами вишу концертом творчих колективів університету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Студент Показати IP 24 Березня 2012 22:25
Ігор Петровичу, вирішіть питання з гуротожитками, будь ласка! Бракує їх для студентів!
Лучанин Показати IP 24 Березня 2012 22:27
Уважуха Палиці, якщо СЄНУ стане крутішим львівських універів. Так дєржать, треба піднімати престижи науки!
кАмплимЭнт до Лучанин Показати IP 26 Березня 2012 00:30
чим більше його хвалять та піарять - тим меньше ми віримо у щирість намірів. тим паче, що все це явно через вибори, до цього тиша була... а тут і ЦУМ згорів, і у ВНУ керує, і ФК Волинь купив...ну все для людей робить. не смішно? не будуть голосувати люди.
Валентина Показати IP 24 Березня 2012 22:29
Після стількох речей, що Палиця зробив, вірю, що хоча би він збудує студмістечко на Львівській
Zavtramen до Валентина Показати IP 25 Березня 2012 16:23
если там будет нормальный гешефт с бюджетным откатом - точно "збудует"!)
Юрист Показати IP 24 Березня 2012 22:37
Вже футбольний клуб "Волинь" є одним з найкращих?!
Ненайдурніший студент Показати IP 24 Березня 2012 22:49
Палиця - передвиборчий кідалово. Після виборів побачимо як після нього стежка заросте травою!
внутрішній голос Показати IP 24 Березня 2012 22:53
Фотографу - респект. Фото шефа, чи в профіль, чи у фас - розкривають високоінтелектуальну особистість благодійника, його багатий внутрішній світ, цнотливо-тендітну любов до ВНУ, де вже навчаються нові благодійники
таня Показати IP 24 Березня 2012 23:11
ото реклама.Та нічого він не зробить. Це не надрукують - все оплачено.
Неюрист Показати IP 24 Березня 2012 23:22
На жаль, держава дуже халатно ставиться до своїх КОНСТИТУЦІЙНИХ обов'язків по фінансуванню освіти та науки! Так що студентам і викладачам чомусь допомагає Палиця, а не держава
Здрасте Показати IP 24 Березня 2012 23:32
А мені коника, і проголосую я і вся сімя. Ну хоч пообіцяйте. Коника для Здрасте.
Базар Показати IP 25 Березня 2012 07:41
По-перше Палиця повинен знати, що ніякого Указу Президента про створення Східноєвропейського універа немає. По-друге, раз у президіі Палиця і Токарський то треба задуматися. По-третє, навіщо такими великими зусиллями робити пшик-піар?
9936 до Базар Показати IP 28 Березня 2012 15:55
взагалі то є відповідний наказ Президента щодо стоворення у м. Луцьку Східного Європейського Університету та будівництва студмістечка європейського зразка!
??????????? до Базар Показати IP 31 Серпня 2012 23:50
СХІДНОЄВРОПЕЙСЬКОГО ...НЕМАЄ?!
Студент Показати IP 25 Березня 2012 10:45
«Дорогі друзі, уявляєте – ми, кияни, полишили Президента Януковича, полишили голову Кабінету Міністрів Азарова, полишили Голову Верховної Ради Литвина, полишили кілька наглядових рад у Києві і приїхали до вас», – звернувся до присутніх письменник Іван Драч. Думаю, вони без вас можуть прожити непогано цей час. А було б добре, якби ви їх назавжди покинули і показали, що є спаравжня українська інтелігенція...
Нас багато Показати IP 25 Березня 2012 13:28
Тьху ... (((
Сергій Показати IP 25 Березня 2012 15:17
По моєму він вже партію регіонів переплюнув за обіцянками
Zavtramen Показати IP 25 Березня 2012 16:24
грустно - банальный предвыборный еврейский гешефт......
Гана Показати IP 25 Березня 2012 18:34
Лапсердак характерний, клітчастий. Бреше так, що аж кайфує!
Лохотрон Показати IP 25 Березня 2012 20:00
Нью-Васюки,однозначно. Жодного українського університету немає в міжнародних рейтингах. Але Вася з барсеткою під пахвою вам все влаштує.
Не игрок Показати IP 25 Березня 2012 20:03
Лохотрон, в натуре!
Відкрийте очі Показати IP 26 Березня 2012 00:41
Згідний-- це повний развод і головний балбес КОцан лизо....ТОкарский ,Палиця ....ще тільки СТоляра бракує.Мрак прийшов в Луцьк. Коцан як і його нові друзі-пустишки.Ні він ні його товариші ніодної кандидатської не робили самостійно і не вчились.Все купили : такі приколи в нас розквітають і вважаються "елитою"
Той кому не байдуже Показати IP 26 Березня 2012 08:12
...(
оля... до Той кому не байдуже Показати IP 30 Вересня 2012 20:53
і Ігор такий же!!!!!!!! пам"ятаю його ще з істфаку.
Лоцман Показати IP 26 Березня 2012 10:33
Бредовая идея, пиар и всё такое... Принцип один у этих меценатов, как в "Собачем сердце" - "Взять всё и поделить".
Zavtramen до Лоцман Показати IP 27 Березня 2012 00:36
.....но между своими))))
zenon Показати IP 27 Березня 2012 09:39
Добре, завтра ці барсетки підуть з універу і що? Правильно Коцан робить, що качає гроші, поки є з кого! Ось в чому полягає "мудрість керівництва" таким закладом, а кандидатські то таке. Ректор в першу чергу - це успішний адміністратор!
оля Показати IP 30 Вересня 2012 20:51
знаю його зі студентських лав.. коли ми не мали за що купити собі щось поїсти, він ходив у фраєрах і ні на кого не дивився..люди не міняються!! здається, він підставна особа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus