USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Водія маршрутки, який затис хлопчику ногу, усунули від роботи

4 Травня 2018 15:32
Водія, який у Луцьку затис хлопчикові ногу в маршрутці, усунуто від виконання професійних обов’язків. Керівництвом автотранспортного підприємства «Санрайз» було проведене службове розслідування.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад.

«Встановлено, зокрема і зі свідчень очевидців, що хлопчик виходив із маршрутки сам, автобус у цей час стояв на місці і не рухався, тому певні моменти, озвучені раніше, не зовсім точні. Хотів би наголосити – батьки зобов’язані контролювати дітей під час руху, посадки і висадки з автотранспортного засобу.

Ризик, що водій не помітить маленьку дитину, яка виходить із задніх дверей маршрутки, є досить високим», - резюмував він.

Нагадаємо, у неділю, 29 квітня, водій маршрутки №2 затис ногу 4-річному хлопчику. ЗМІ повідомляли, що дитину маршрутка протягнула близько 5 метрів. Після цього водій не вибачився перед батьками, а навпаки – нецензурно облаяв їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Семо Показати IP 4 Травня 2018 15:43
Сьогодні в маршрутці №16 близько 9-00 ранку пасажиру стало зле, впав між сидіння. То водій із двома пасажирами його виволікли і поклали на траву на зупинці біля загсу. Отака може бути "Судьба человека" не за Шолоховим, а за маршрутчиком.
Справедливий Показати IP 4 Травня 2018 16:43
Тобто, замість того щоб стояти на засадах Закону Григорій Недопад захищає перевізника! За шкоду, нанесену джерелом підвищеної небезпеки відповідальність несе власник цього джерела, якщо не доведе, що шкода нанесена не з його вини. Автотранспортний засіб є джерелом підвищеної небезпеки, тому водій має забезпечити не тільки дотримання правил дорожнього руху, а й ненанесення шкоди його учасникам, якими є пасажири. Лише після того як впевнився в закінченні здійснення висадки та посадки пасажирів та повному закритті дверей розпочинати рух транспортного засобу. Водій мав би бачити, що пасажири із дитячою коляскою мають намір вийти і не мав права розпочинати рух автобуса до закінчення висадки пасажирів. Ніхто не знімає відповідальності із батьків за виконання обов'язку догляду за малолітньою дитиною, але випадок стався миттєво і ніхто його, крім водія, який вживав активні дії, не міг передбачити. Тому уся відповідальність лежить на водієві та перевізнику, який допустив такого водія до керування джерелом підвищеної небезпеки. Якби батьки заявили про ДТП, місце вчинення якого покинув водій, то без солідного штрафу не обійшлося б.
Анонім до Справедливий Показати IP 4 Травня 2018 17:40
І батьки отримали б "на горіхи", тому і ніхто не заявляв,бо на злодію і шапка горить,батьки знали що винні,а крику наробили....я не захищаю водія,але цього разу винні батьки," хлопчик виходив сам"Батько й мати є відповідальними за свою дитину,а не шофер,чи вихователь,чи сусід,чи бабуся,Водій це людина,така ж як і ми,тому може зробити помилку,мати повинна це передбачати і взяти дитину за руку,на руки,та й язик не відвалився б попередити водія,що вони з ДІТЬМИ будуть виходити,щоб зачекав,принаймі я так робив остійно!!!!
Справедивий до Анонім Показати IP 4 Травня 2018 18:16
Можна продовжувати полеміку, але.. якби це був єдиний випадок із маршрутчиком, то з Вами, Анонім, можна було б погодитись на всі сто. Та таких випадків багато. І скільки б Ви не захищали водія саме він віз пасажирів і бачив яких саме, а тому він мав передбачати все для того щоб не нашкодити. Erare humanum est (лат.). Людині властиво помилятись. І ніхто від цього не застрахований ні батьки, ні водій, але більша відповідальність на особі, що керує джерелом підвищеної небезпеки. А зрештою, кожна позиція має право на існування.
Лучанка Показати IP 5 Травня 2018 09:22
"Нагадаємо, у неділю, 29 квітня, водій маршрутки №2 затис ногу 4-річному хлопчику. ЗМІ повідомляли, що дитину маршрутка протягнула близько 5 метрів." Ну що пишуть наші ЗМІ? Якщо б дитину протягнула маршрутка 5 метрів що би з нею було ? А тут ніяких травм немає, після того як дитина «гальмувала руками» а автобус їхав далі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus