USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волейбол: Луцьк і Тернопіль відірвались від конкурентів

29 Січня 2016 18:08
Дві перемоги у домашніх матчах проти аутсайдера чемпіонату чернігівського «Педуніверситету» дозволили луцькій ВК «Континіум-Волинь-Університет» закріпитись на п’ятій сходинці турнірної таблиці Суперліги.

Лучанки завоювали п’ять з шести можливих очок, та гра не видалася легкою. Багато помилок призводили до того, що в кожній партії лучанкам за перемогу потрібно було боротися до кінця. Лише в третій партії господарі змогли перемогти з невеликим запасом в 5 очок – 3:0 (27:25, 25:22, 25:20).

Не легшим був і матч-відповідь. Несподіванкою стала програна перша партія, хоча після першого технічного тайм-ауту волинянки вели 9:3. Та на більше-менше більше пощастило гостям – 24:26. Весь матч команди провели за рівної гри. Хоча «Волинь» повинна була перемагати на голову слабшого суперника без проблем. На заваді цього у лучанкам стали невдалі подачі, поганий прийом та відсутність блоку. Якраз останній показник був вирішальним. Адже фішка чернігівської команди – короткі і швидкі атаки першим темпом. Господарям пощастило і в «п’ятихатці» вони перемогли з мінімальною різницею в два очки – 15:13.

«Чернігівська команда вже п’ять років грає одним складом. Ми ж за цей час тричі будуємо нову. Та це не виправдовує їхню безграмотну гру. Провалилися в блоці, не розуміли, куди зміщуватися, подавали «парашути». В першому колі, коли ми грали в Чернігові на виїзді, то ми по 10 очок брали на блоці в кожній партії, зараз – 2-3. Можливо, розслабилися після першої гри. Перед Вінницею у нас будуть важчі тренування і суворіша дисципліна. До цього виїзду ми підготуємося серйозно», - сказав головний тренер волинянок Богуслав Галицький.

Після дев’ятого туру Суперліги луцька волейбольна команда «Континіум-Волинь-Університет» відірвалася від інших претендентів зайняти останнє місце у фінал чотирьох. Лише тернопільська «Галичанка» зараз випереджає команду Богуслава Галицького на чотири очки.

Нагадаємо, у восьмому турі луцький «Континіум» обмінявся перемогами з тернопільською «Галичанкою».

Далі на волинянок чекає виїзд у Вінницю, ще одним претендентом на путівку до «Фіналу чотирьох». Матчі заплановані на 5-6 лютого. Цьогоріч команди зустрічалися у матчах третього туру. Тоді вони розділили очки, кожна здобувши по одній перемозі. Цікаво, зараз у Вінниці граю двоє колишніх волейболісток луцької ВК «Континіум-Волинь-Університет» Анна Житовоз та Юлія Козачковська.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus