USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волейбол: вперше за два сезони Луцьк виграв у Тернополя

19 Січня 2016 16:45
Одна з наймолодших команд цьогорічної Суперліги луцький «Континіум-Волинь-Університет» у восьмому турі на своєму майданчику обмінявся перемогами зі сусідньою «Галичанкою».

Команди є сусідами як географічно, так і в турнірній таблиці. Разом з вінницьким «Медуніверситетом» вони претендують на четверту путівку до фіналу чотирьох, а тому матчі у Луцьку стали центральними у турі і їх справедливо охрестили «битвою за 12 очок».

«Континіум-Волинь-Університет» – «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» 3:1 (25:20, 20:25, 25:18, 25:22) 2:3 (26:24, 18:25, 26:24, 19:25, 8:15)



Знекровлена «Галичанка відсутністю лідера команди Катерини Дуднік не змогла протистояти молодій команді Богуслава Галицького. За шаленої підтримки залу перший матч господарки виграли. Найвагоміший мінус у грі лучанок – психологічна нестійкість. Це і дозволило тернополянкам взяти реванш у матчі-відповіді.

«У Луцьку дуже потужній підбір молодих гравців. Досвідчені переходять в інші клуби, а тут знову хвиля за хвилею постійно йде підготовка молоді. Тому в Луцьку завжди був і буде сильний волейбол. Ми не очікували перемогти в двох матчах, ми просто хотіли показати хорошу гру. Тепер ми побачили свої помилки, будемо над ними працювати. На жаль, в Україні зараз мало яка команда може дозволити собі мати дев’ять рівноцінних гравців. В нас Дуднік випала, основний гравець, і це вкрай негативно впливає на нашу гру. Якби Катя грала, був би кращий результат», - розповів наставник «Галичанки» Андрій Романович.

«Як будь-якій молодій команді, нам бракує досвіду, потрібно впевненіше грати на майданчику. Ми можемо сильніше атакувати, в третій зоні краще блокувати, сильніше подавати… На тренуваннях у них це все виходить. А в залі при глядачах дівчата трохи губляться. В літнє міжсезоння команду покинули всі найдосвідченіші гравці. І нам зараз банально не вистачає лідера. Побачимо, кому з дівчат зараз буде під силу взяти цю нішу», - пояснив головний тренер волинянок Богуслав Галицький.

Луцькі волейболістки у турі здобули чотири очки з шести. А в тернополянок волинянки давно не відбирали очок. А минулого сезону програші від «Галичанки» стали вирішальними у боротьбі за «четвірку».

«Ми стараємося грати, хочемо довести, що можемо потрапити в першу «четвірку». Луцьк вже заскучав за матчами такого рівня. Думаю, цього року все в наших силах», - запевнила луцька волейболістка Тетяна Яцків.

Матчі дев’ятого туру ВК «Континіум-Волинь-Університет» теж зіграє в домашньому залі. Суперником волинянок стане аутсайдер змагань чернігівський «Педуніверситет». Ігри заплановані на 22-23 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Показати IP 19 Січня 2016 20:27
Грали в п"ятницю та суботу, написали у вівторок о 16.45. Оперативно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus