USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Володимир-Волинський може залишитися без телебачення

10 Квітня 2017 13:29
У зв’язку з переходом з аналогового на цифрове мовлення понад сімдесят відсотків міста Володимира-Волинського та дев’яносто відсотків району з 1 липня можуть залишитися без доступу до українських каналів телебачення.

Таку інформацію у своєму запиті на позачерговій сесії Володимир-Волинської міської ради, яка відбулася 7 квітня, озвучив голова фракції УКРОП Сергій Радкевич.

«Ще у 2006 році у Женеві весь світ, включно із Україною, підписав старому мовленню вирок і проголосив курс на новітнє – цифрове. Для того, аби використовувати цифрове ТБ, потрібно повністю вимкнути те, що працює на сьогоднішній день. Країна готова - вирішив Кабмін, і наприкінці жовтня затвердив план відключення до 30 червня 2017 року. Найбільше відключення мовлення вдарить по малозабезпеченому населенню із сіл та містечок області.

Зокрема у місті Володимир-Волинський та районі взагалі відсутній будь-який ретранслятор, немає навіть аналогового телебачення. Слабкий сигнал отримує частина з міста Ковель та з міста Нововолинськ. Згідно з нашими розрахунками, більше сімдесяти відсотків міста та дев’яносто відсотків Володимир-Волинського району з першого липня залишаться без доступу до українських каналів телебачення.

Для фінансування державної програми, згідно сайту Кабінету Міністрів, потрібно більше двадцяти мільйонів гривень на Волинську область», - йдеться у запиті адресованому меру міста Петру Саганюку.

Депутат зазначає, що питання не покриття Волині цифровим телевізійним мовленням виходить за рамки місцевої проблеми і є питання інформаційної безпеки держави. Саме тому Сергій Радкевич вимагає терміново підготувати звернення від депутатів Володимир-Волинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів, Голови Верховної Ради з вимогою про виділення вищезазначених коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus