USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинь дала православній церкві чи не найбільше святих

12 Листопада 2014 14:29
Історична Волинь дала Православній Церкві чи не найбільшу кількість святих.

Про це під час відкриття п’ятої, ювілейної науково-практичної конференції «Історія та сучасність православ’я на Волині» сказав голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

Він зазначив, що історія Волинського краю налічує велику кількість святих людей.

«Волинська єпархія дала православній церкві найбільшу кількість святих. Жоден край та єпархія не дали стільки. Це були не лише священнослужителі та монахи, це були праведні мужі та жони, люди світські. Для них доля церкви була важливішою, ніж доля власних сімей. Тож, і ми пом’янемо цих праведників щирою молитвою», - наголосив владика Климент.

Нагадаємо, науково-практичнаконференція «Історія та сучасність православ’я на Волині» відбулась учора, 11 листопада, у приміщенні Луцького Палацу культури, відомого серед краян як народний дім «Просвіта». До участі в конференції запросили науковців, викладачів та студентів духовних та світських навчальних закладів, а також спеціалістів в галузі богослов’я, історії, соціології, краєзнавства, педагогіки, ентузіастів і всіх зацікавлених осіб. Конференцію приурочили до 900-річчя із дня блаженної кончини Нестора Літописця, нетлінні мощі якого спочивають у печерах Київо-Печерської Лаври.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus