USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Щира молитва за відвернення братовбивства - у Луцьку

11 Листопада 2014 11:48
П’ята, ювілейна науково-практична конференція «Історія та сучасність православ’я на Волині» відкрилася у Луцьку.

Захід відбувся сьогодні, 11 листопада, у приміщенні Палацу культури міста.

До участі в конференції запросили науковців, викладачів та студентів духовних та світських навчальних закладів, а також спеціалістів у галузі богослов’я, історії, соціології, краєзнавства, педагогіки, ентузіастів і всіх зацікавлених осіб.
Конференція приурочена до 900-річчя із дня блаженної кончини Нестора Літописця, нетлінні мощі якого спочивають у Києво-Печерській Лаврі.

Як відомо, Нестора Літописця здавна вважали покровителем усіх, хто здобуває освіту та займається науковою діяльністю.

Варто заначити, що захід, як і годиться церковникам, розпочали із щирої молитви.
Опісля священнослужителі та учасники конференції пом’янули загиблих на Сході українців хвилиною мовчання та піснею-реквіємом «Вічная пам'ять».
«Сьогодні ми переживаємо історичний період у бутті Батьківщини. Багато людей відчувають кризові явища, намагаються віднайти шляхи, з допомогою яких можна подолати усі негаразди, що переслідують країну. На Сході відбуваються військові дії, наслідком яких є чисельні жертви серед військових і мирного населення. Тож духовні отці просять і проситимуть Отця Небесного відвернути кровопролиття та братовбивство в Україні», - звернувся до присутніх у зал секретар ВДС, протоієрей Олександр Кондратюк.

Опісля почесні місця на сцені зайняла президія пленарного засідання наукової конференції, однак, після короткого привітального слова духівники покинули залу, аби обговорити важливі аспекти православ’я.
Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що в обласному центрі показали художню фотовиставку, що демонструє паломницький шлях волинських вірян до одного із стародавніх храмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Братюня Показати IP 11 Листопада 2014 12:12
Хто брат? Москаль мені брат? Ну вже ні!
Дід Панас Показати IP 11 Листопада 2014 12:13
Ловці душ. Спритники на бабусь.
Преподібний Показати IP 11 Листопада 2014 12:50
Конференція... Там на Сході в аеропорту наші хлопці гинуть, захищаючи Батьківщину, а вони тут кадилами махають і співають... Молоді здорові бугаї... Замість того, щоб у спідничках ходити і співати піснеспіви, краще б брали автомати, гранатомети, та й туди їхали... Там можливо з їхніх молитов було б більше толку...
Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 12:56
Та де там братовбивство??? Хто там брат? Кому БРАТ??? Так, якісь недороблені обдовбані цапорилі виродки вбивають моїх братів... От і все братовбивство... А ті ж московські попи благословляють їх на "свящєнную вайну протів фашистскай хунти". А тут, бач, моляться.... За перемогу нашу молитися пора, а не за "скоріш би те все скінчилося". Скінчитися по-різному може. А українські діти там не за те голови кладуть!!!
інок Показати IP 11 Листопада 2014 22:32
Аще кто речет, яко люблю Бога, а брата своего ненавидит, ложь есть: ибо не любяй брата своего, егоже виде, Бога, егоже не виде, како может любити? Ті, що співають осанну тому, хто благословив і освятив цю війну, - як можуть молитися щиро за її припинення? Брехуни і фарисеї, що горітимуть в пеклі.
Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 09:49
Ваші слова :Ті, що співають осанну тому, хто благословив і освятив цю війну, .... а можна докази сказаного вами??
КРАЯНКА Показати IP 12 Листопада 2014 10:34
ГОСПОДИ! ЧИ МИ ПОЧМАНІЛИ? НАШИХ ДІТЕЙ Б"ЮТЬ, А МИ ПОМИНАЄМО КИРИЛА!!! ДОПОКИ БУДЕ МОСКОВСЬКА ЦЕРКВА ТУТ - ДОТИ НЕ БУДЕ УКРАЇНИ!
спостерігач до КРАЯНКА Показати IP 4 Грудня 2014 23:17
+1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus