USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь модернізує 29 комунальних медзакладів за кредитні кошти

12 Липня 2016 10:58
Кредит в сумі 126,4 мільйона гривень планують на Волині залучити для покращення енергоефективності будівель закладів охорони здоров’я.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради сьогодні, 12 червня.

Так, директор КП «Волиньенергософт» Василь Дутко повідомив, що у 2015 році Мінрегіонбуд підписав угоду з Європейським інвестиційним банком, який передбачає залучення кредитних коштів на енергоефективні заходи, в рамках державної Програми розвитку муніципальної інфраструктури. Ця програма передбачає залучення 5 напрямків.

Так, КП «Волиньенергософт» підготувало проект по одному з напрямків – покращення енергоефективності будівель закладів охорони здоров’я. Всього до проекту включені 29 закладів бюджетної сфери.

Проектом рішення передбачається, що КП «Волиньенергософт» отримає дозвіл на підписання кредитної угоди. Проект покращення енергоефективності будівель охорони здоров’я передбачає залучення 126,4 мільйона гривень кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку на термін до 22 років під 1,2 відсотка річних.

Власне, повноваженнями укладати кредитну угоду депутати мали б наділити КП «Волиньенергософт» ще до 1 липня. Оскільки сесія має відбутися лише 14-го, то комунальне підприємство надіслало гарантійний лист на адресу Мінрегіонбуду, що такі повноваження отримають.

Депутати підтримали проект рішення і рекомендували колегам підтримати його під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus