USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Волинь в аутсайдерах у встановленні лічильників тепла

31 Серпня 2017 15:21
Волинь – четверта знизу у рейтингу областей України за темпами встановлення засобів обліку теплової енергії.

Про це йшлося сьогодні, 31 серпня, під час засідання антикризового енергетичного штабу в облдержадміністрації, пише Волинська правда.

Начальник управління житлово-комунального господарства Волинської обласної державної адміністрації Андрій Пиріг розповів, що загалом наразі область готується до зими у загальнодержавному ритмі. Серйозних зривів і проблем немає.

За словами Андрія Пирога, нещодавно у столиці відбулася нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. На нараді поставили завдання до 1 вересня в цілому завершити підготовку до осінньо-зимового періоду закладів освіти і соціальної сфери. Друге ж завдання – здійснення заходів на підвищення енергоефективності. Над цим, на переконання Пирога, область працює позитивно.

Серед поставлених Гройсманом завдань – і встановлення засобів обліку теплової енергії. Це питання наразі дещо проблемне для області. Адже показник встановлення цих лічильників на Волині становить 48%. «Це не є задовільний показник. Четвертий знизу. В середньому по Україні – 60%– 65%. В Ковелі ситуації краща, у Володимирі – лише 27%. В Луцьку теж низький показник (44%). Є закон, який зобов’язує встановити ці лічильники, на це лишається рік часу», – додав Пиріг.

За його словами, міста, де низький показник встановлення засобів обліку теплової енергії, мають відмовку, мовляв держава не повертає їм кошти за пільги і субсидії. Луцьк же надіється у 2018 році модернізувати 200 будинків з індивідуальними тепловими пунктами за рахунок Європейського Банку. «Це серйозно підніме загальнообласний показник», – наголосив Андрій Пиріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анатолий Показати IP 31 Серпня 2017 16:52
Показник пiднiме а тепла не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus