USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь втрачає мільйони через зміни щодо ввезення вживаних авто

19 Квітня 2016 09:28
На своєму досвіді краяни відчули невизначеність заборони ввезення в Україну автівок, які мають екологічний стандарт, нижчий від «євро-5». Про це пише Ольга Соловей спеціально для "Урядового Кур'єра".

— Волинь географічно сприяє такому бізнесу — перегону машин з-за кордону і їх першій реєстрації в Україні. За неофіційними даними, тільки на митному посту «Луцьк» за три місяці 2016-го зареєстрували 900 автівок (за цей період 2015-го їх було удвічі більше). Та загалом в області, діляться інформацією фахівці, можна сміливо говорити про зниження кількості ввезень на 35—40%, — розповідає керівник громадської організації «Всеукраїнська асоціація імпортерів автомототехніки» Юрій Матчук.

Звісно, і 50-відсоткові суми перевиконання надходжень митних платежів, які справляють під час оформлення товарів на території Волині на ремонт доріг краю, стали значно меншими.

А за нинішніх «правил гри» довести те, що транспортний засіб можна ввозити, мусить сам автоімпортер. До того ж велика частина виробників світового рівня завчасно готувалася до нових стандартів, тож і старіші машини відповідають вимогам. А ще закон вибив з українського ринку нових автівок тих імпортерів, для яких цей стандарт досі не обов’язковий.

Окрім того, уточнює Юрій Матчук, є важливий нюанс: і старші машини, які свого часу з конвеєрів сходили зі стандартами «євро-2» чи «євро-3», за кордоном уже давно пройшли переобладнання під «євро-5» чи «євро-6», однак не мають про це відмітки, яка б відповідала законодавству України, а отже — теж не можуть до нас потрапити.

Автоімпортери чи потенційні власники вживаних машин уже навіть готові були погодитися на тестування. Але в Україні немає жодної лабораторії, що може визначити, якому показнику «євро» відповідають викиди автомобіля. Найближче, де це можна зробити, — у Варшаві. Однак коштуватиме послуга до 6 тисяч євро за одну машину.

І хоч як дивно, нині, визнають у керівництві Волинської митниці, найкращий варіант — вирішити питання внесення змін до техпаспортів не в Україні (бо, повторюся, тут це нереально), а за кордоном. Бо в нас усе категорично: не буде позначки про «євро-5» — машина на митну територію України не потрапить.

Нещодавно начальник Волинської митниці Дмитро Якобчук наголосив, що навіть поява лабораторій не дуже допоможе.

— Насамперед потрібні зміни в законодавстві, щоб автівки, у техпаспортах яких показників екологічності не зазначено, змогли потрапити на експертизу, перетнувши кордон України. Бо це поки що неможливо, — наголошував він.

Тож, згідно із законом, нині єдиний документ, який може бути підставою для в’їзду вживаного авто, — сертифікат виробника транспортного засобу. В усіх інших випадках митниця складатиме картки відмови у пропуску машини на територію України.

А наші законотворці, очевидно, не розуміють, що купити авто рівня «євро-5» далеко не по кишені пересічному українцеві. Бо коштують вони розмитнені від 5—7 тисяч доларів (на бюджетні моделі). Той, хто хоче дешевшу машину, мусить шукати прийнятну пропозицію на внутрішньому ринку.

Із 2018-го Україна запровадить «євро-6». Тоді теоретично ми зможемо купувати лише 3-4-річні іномарки. Нині їхня вартість в Україні — приблизно 10—12 тисяч доларів.

Проте затверджуючи зміни до законодавства та коментуючи їх, владні мужі вперто мовчать про те, що якість українського бензину відповідає стандарту «євро-3», а тому використовувати його для автомобілів класу «євро-5» заборонено. Та влада цим не переймається, як і станом наших доріг.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що офіційним дилерам дозволили перепродавати вживані авто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 09:40
самі вибрали Андонів - тепер тіштесі
aleks Показати IP 19 Квітня 2016 09:43
Потрібно просто хто має будьякий автомобіль зробити бойкот владі. Не заправляти авто хочаб 1 місяць і тоді депутатам прийде жопа . А це зробити просто і заборонити будь кому простим громадянам їздити нашим депутатам іншими машинами окрім Ланоса.
Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 12:19
а мені подобаються ці зміни, я проти хламу в Україні, його тут і так забагато, а заробляти треба вчитися виробляючи щось (тільки так народ і держава може стати багатшою) , а не на торгуванні недобитками(таким чином набиває кармани тільки мафія)
Особа до Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 13:26
коментар було видалено
Анонім до Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 13:33
Ти з якого місяця ВПАВ???
Ігор до Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 14:13
Д*рак ти
Шо він чеше Показати IP 19 Квітня 2016 14:27
"Найближче, де це можна зробити, — у Варшаві. Однак коштуватиме послуга до 6 тисяч євро за одну машину." Хай не триндить. Норми викидів занальнодоступні. В Польщі їх перевіряють на кожному техогляді і коштує таке задоволення 50 злотих.
Волиняка Показати IP 19 Квітня 2016 16:50
Скільки вже можна писати їм петиції? Все одно нічого не змінюється, а бідолахи українці, як їздили на старих зламках, так і їздять! Певно ми не дочекаємося умов розмитнення наближених до європейських. Добре хоч трохи автопарк оновився грузовичками переробленими, то тепер на дорозі таких половина! І то паскудство закрили цю схему. Що вже тільки не придумають наші люди, щоб їздити краще... А влада в своєму репертуарі((( Повірте, не основна проблема в Україні євро5 чи 6. Нащо приймати дебільні закони, а економіку підіймати. 10-тирічне хороше авто пригнане з Європи в кілька десятків разів краще якогось лАНУСА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus