USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь «грітиметься» грошима ЄС та ООН

17 Липня 2012 09:53
На Волині триває реалізація спільного проекту ЄС та ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Цьогоріч 6 сільських громад можуть отримати 20 тисяч доларів для впровадження альтернативних джерел енергії.

Про це 16 липня під час селекторної наради в облдержадміністрації розповіла координатор проекту Ірина Пащук.

Як пояснила громадська діячка, перша фаза реалізації програми охопила населенні пункти в 9 районах області. «Відбувається класичне впровадження нашого проекту. Від проекту - 10 тисяч доларів, від обласного бюджету – 25%, від місцевого – 20% і внесок громад – 5%. Здебільшого проекти стосуються енергозбереження та охорони здоров’я», - повідомила громадська діячка.

У новому етапі програми беруть участь 4 райони. «У кожному районі обрали 4 громади. Таким чином залучимо 16 сіл до проекту. Перед тим їм проводять навчання і створюють громадські організації», - додала Пащук.

Також в межах реалізації проекту відбувається конкурс, за результатами якого з 13 районів, з якими наразі працюють координатори проекту, відберуть три райони. «У цих районах дві громади матимуть можливість реалізувати свої мікропроекти. Це 20 тисяч доларів або 70%, від обласного або місцевого – 25%, від громади – 5%», - пояснила вона.

Щоправда, зі слів Пащук, сільські громади повинні створювати проекти, які пов’язані з альтернативними джерелами енергії. «Не заміна вікон чи утеплення фасаду», - відзначила фахівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АЛЬТЕРНАТИВА Показати IP 17 Липня 2012 10:03
Думаю, що за ці кошти будуть використовувати альтернативне джерело - енергію припливів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus