USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь рятуватимуть від повеней за гроші НАТО

30 Листопада 2011 11:34
Північноатлантичний Альянс (НАТО) вважає за необхідне встановити в Україні та Білорусі 70 автоматичних гідрометеорологічних станцій моніторингу для запобігання повеням у басейні Прип'яті.
Про це з посиланням на прес-службу організації повідомляють Українські новини.

«Найближчими роками близько 70 таких станцій буде необхідно для того, що повені можна бути ідентифікувати і запобігати на ранній стадії», - зазначається в повідомленні.

Установлення цих станцій відбувається у межах програми «Наука заради миру та безпеки», фінансованої НАТО.

У грудні 2010 року Білорусь відкрила першу таку станцію на своїй території, цього року 2 станції з’явилися в Україні - у місті Луцьку і селі Хрінники Рівненської області.

Станції передають інформацію про рівень води, опади, температури повітря і води на гідрометеорологічні центри, розташовані в Луцьку та Бресті.

Згідно з проектом НАТО, 2012-ого кількість таких станцій в Україні й Білорусі має збільшитися до 7.

Нагадаємо, у жовтні 2010 року НАТО передбачило 260 тисяч євро на реалізацію проекту з моніторингу і прогнозуванню повеней у басейні ріки Прип'ять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Осінь Показати IP 30 Листопада 2011 15:52
"...Нагадаємо, у жовтні 2010 року НАТО передбачило 260 тисяч євро на реалізацію проекту з моніторингу і прогнозуванню повеней у басейні ріки Прип'ять." То вже добряче накрали=) собі наші...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus