USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Волиньбаскет» дебютуватиме у Суперлізі на Першому національному

15 Жовтня 2015 15:40
Луцький баскетбольний клуб «Волиньбаскет-WOG» у суботу, 17 жовтня, зіграє перший матч у своєму дебютному сезоні Суперліги. Про те, з яким настроєм команді підійшла до старту нового сезону на прес-конференції у четвер, 15 жовтня, розповів тренерський штаб лучан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ВОЛИНЬБАСКЕТ» ПЕРЕМІГ ДУБЛЕРІВ МАЙБУТНІХ СУПЕРЛІГОВИХ СУПЕРНИКІВ

«Ми довго мріяли про це, і нарешті збулося. «Волиньтбаскет» буде виступати в елітному дивізіоні вітчизняного баскетболу. Приємно, що в новому сезоні ми виступатимемо у великому просторому залі обласної ОДЮСШ. Дякую директору спорт школи Богуславу Галицькому за підтримку. Перед стартом сезону ми оновили склад. Це зрозуміло. Ми зберегли кістяк команди, та до хороших гравців минулого сезону ми мусили зробити підсилення», - розповідає спортивний директор клубу Сергій Смітюх.

Колишній гравець команди, а тепер тренер Володимир Журжій запевняє, що Суперліга сподобається лучанам. Адже для справжніх поціновувачів м’яча і кошика це є справжнім святом.

«Перші ігри ми граємо на виїзді, та в домашньому матчі лучани зрозуміють це відчуття. Суперліга – це не тільки класний швидкий баскетбол, а й шум, музика, конкурси. Ми старатимемося, щоб на іграх всім було цікаво. Нехай рівень українського баскетболу істотно впав, та з’явився шанс у хлопців випробувати свої сили. Впевнений, що у кожній грі будуть запалюватися нові зіркові імена. У Суперлізі й більша увага до гравців», - переконаний Журжій.

Цьогорічний розіграш Суперліги, як ніколи, є непередбачуваний. У чемпіонаті з’явилось багато нових команд, знялися досвідчені. Тому тренерський штаб лучан не береться робити будь-яких прогнозів на сезон, обіцяють лише показувати класний баскетбол для своїх вболівальників.

«На сезон ми не маємо жодних турнірних завдань. Перед нами не стоїть завдання вийти в плей-офф. Ми не можемо заглядати в таке далеке майбутнє. Проте у кожній грі ми старатимемося зіграти максимально ефективно і боротися за кожен м’яч», - обіцяє Смітюх.

Першу зустріч у новому сезоні лучани зіграють у Києві проти БК «Динамо». Матч відбудеться у суботу, 17 жовтня, о 17:00. Пряма трансляція поєдинку здійснюватиметься на Першому національному та на каналі Федерації баскетбол України в Youtube.

«У першому матчі ми граємо з сильною командою з хорошим підбором виконавців з досвідом виступів на європейській арені. Звичайно, ми переживаємо, але тільки зі сильним суперником ми зможемо об’єктивно перевірити себе. Зазначу, кияни підсилились Пустозвоновим і Дроздовим. «Динамівців» ми відпрацьовували, але у такому складі ще не бачили, тому першу зустріч гратимемо методом розвідки боєм», - коментує головний тренер лучан Дмитро Чайковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вболівальник Показати IP 15 Жовтня 2015 19:10
Невже це сталося.
Андрій Показати IP 15 Жовтня 2015 22:48
Буде точно нелегко і набиватимуть гулі. Але це є досвід. Удачі
Діма до Андрій Показати IP 16 Жовтня 2015 09:26
Так, тільки щоб це були голі суперників.
Діма до Діма Показати IP 16 Жовтня 2015 09:27
Мав на увазі гулі у суперників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus