USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни вперше отримають платіжки з «калорійністю» газу

18 Квітня 2017 16:09
Волиняни вперше отримають у квітні рахунки за газ населенню, в яких будуть вказані дані про калорійність газу.

Про це повідомили у компанії «Волиньгаз Збут».

«У квітні понад 240 тис споживачів газу Волинської області вперше отримають рахунки за газ, в яких на додаток до обсягу спожитого газу в кубометрах, міститься інформація про те, скільки це складає в таких одиницях енергії як кВт*год, Гкал і МДж», - повідомляє компанія.

НКРЕКУ прийняла рішення про обов'язкову публікацію в рахунках за газ додаткової інформації про те, скільки обсяг споживання газу складає в енергетичних одиницях.

На виконання рішення держрегулятора, ТОВ «Волиньгаз Збут» підготувало новий формат рахунків для волинян з повною інформацією про спожитий газ в березні. У ньому вказані звичайні дані і розрахунок оплати за газ в кубометрах, а також додаткову інформацію про енергетичну цінність цього газу в енергетичних одиницях.

«Така новація для споживачів буде мати лише інформаційний характер, адже оплата за послуги з газопостачання буде здійснюватися звичним способом - за кубометри. Додаткові дані про якість газу відповідає принципам прозорості і є однією з умов Третього енергетичного пакета ЄС», - сказав директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

«Коли обсяг спожитого газу в кубометрах враховують в кіловат-годинах (кВт*год), гігакалоріях (Гкал) і мегаджоулях (МДж), то беруть до уваги маршрут поставок газу до споживача, що дозволяє встановити калорійність і її зміну», - повідомляє компанія.

Згідно з вимогами ГОСТу 5542-87 «Гази горючі природні для промислового і комунально-побутового призначення» калорійність газу (або теплота згоряння) не повинна бути нижче, ніж 7600 ккал/куб.м.

Як запевняють у компанії, регулярні аналізи якості газу на Волині показали, що його середня калорійність протягом року коливається від 8000 до 8200 ккал/куб.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ РОЗБАВЛЯЮТЬ ГАЗ ДЛЯ ВОЛИНЯН: ПУБЛІЧНА ПЕРЕВІРКА ЯКОСТІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 18 Квітня 2017 17:05
Коли регулярні аналізи якості газу проведуть незалежні експерти з декількох незалежних компанй - питань не має. А от щодо наших "перевіряючих" - віри НЕМА !
Мія до Анонім Показати IP 18 Квітня 2017 21:12
Якась незалежна лабораторія з іншої області зимою приїжджала, брала газ в хаті якоїсь жінки з Рожища. Бачила в новинах. Ок. Погоджусь що газ розбадяжити в процесі його транспортування неможливо але є інше питання. Якщо показники якості коливаються і в сусідніх районах в різні пори року можуть відрізнятися, то чому ціна за газ різної теплотворності лишається незмінрою? Хіба отримана енергія не повинна впливат на ціну газу? Куби кубами...
Санчез Показати IP 18 Квітня 2017 18:35
Чайник закипає 20 хв., яка в с..ку калорійність?Бадяга бадяжена...
Анонім до Санчез Показати IP 19 Квітня 2017 01:06
Так треба вказати літраж чайника. А те що ви написали засвідчуе про накип,яка е у чайнику,або ваш чайник літрв на 10,
лохів Показати IP 18 Квітня 2017 22:09
розводять подаючи газ з пониженим тиском.купують в росіі під тиском 60 атмосфер а подають меньше двох. це ще колись дід по аверсу розказував.і ніякіх домішок не потрібно
Стерео_07 до лохів Показати IP 19 Квітня 2017 09:58
слухати якогось діда з аверсу - це канєшно уравєнь))))))))))))))) Я аплодую! запишу собі цю шуточку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus