USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волині загрожує безробіття – на вулиці можуть опинитися 5 тисяч чоловік

10 Грудня 2008 13:55
Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим прогнозує, що в березні-квітні кількість безробітних в області може досягти позначки 5 тисяч чоловік. Про це йшлося під час колегії головного управління економіки облдержадміністрації, де розглядали проект Програми економічного і соціального розвитку області на 2009 рік. Про це повідомив 10 грудня репортер «Волинських Новин».
Влада робить ставку на поліпшення розвиток транскордонної та міжнародної співпраці, «вливання» в основні галузі економіки, підтримку заходів до Євро-2012. Як наслідок, чиновники сподіваються що зросте кількість робочих місць та підвищиться конкурентна спроможність продукції волинських підприємств.
Особливу увагу влада хоче приділити залученню інвестицій у машинобудівну, деревообробну, легку промисловість та туристичний бізнес. Окрім цього, серед пріоритетів і газифікація регіону.
Начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучеренко зазначив, що на Волині є унікальні можливості використання торфу, лісовідходів та вугілля.
«Наприклад, щорічно ми із області вивозимо 250 тисяч кубометрів дров, а це еквівалент 66 мільйонів кубів газу. Усі в кінці року рапортують про газифікацію, але ніхто не заглядає у кишеню», – зазначив пан Кучеренко. Він додав, що колегію і сесії потрібно проводити не «для галочки».
Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим вважає, що потрібно створити внутрішній ринок збуту для стимулювання виробництва. Адже, за словами заступника губернатора, об’єм виробництва падає, бо немає ринків збуту чи платоспроможного покупця.
Також пан Байцим зазначив, що цьогоріч є значні недопрацювання в галузі експорту. На його думку, варто подивитися на ефективність роботи державних і комунальних підприємств, а також – їх керівників. Василь Байцим додав, що кількість безробітних може зрости у березні-квітні та становити близько 5 тисячі осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Грудня 2008 10:51
Балаболка той Байцим...
Анонім Показати IP 11 Грудня 2008 17:39
ну так, звідки в Луцьку за три місяці кризи візьметься стільки безробітних? Звісно, що їх буде набагато менше ...
Байцим Показати IP 11 Грудня 2008 18:04
поживем побачим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus