USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Волинян кличуть на свято «Купайла» в Дерно

23 Червня 2017 13:21
На екваторі літа, 15 липня 2017 р., о 18 00, в селі Дерно Ківерцівського району відбудеться свято молодості, краси і кохання - «Купайла». Під час цього заплановано відтворення народних звичаїв і традицій.

Захід відбудеться на березі мальовничого ставу, біля заповідного урочища Папики. Вхід вільний, повідомляють організатори.

На гостей свята чекають:

- Жива музика від троїстих музик, народні танці та співи;

- Майстер-класи від народних умільців;

- Плетіння вінків та пускання їх на воду;

- Стрибання через багаття;

- Ігри для молоді;

- Частування кулішем;

- Пісенна ватра та хороводи;

- Українська дискотека.

Обов’язковий дрес-код – український традиційний одяг, вишиванки. Вживання спиртних напоїв – заборонене, - кажуть організатори.

Організатори заходу: ідея та керівництво – Олександр Гуч, сільський голова Дерно, майданівець, громадський діяч; Волинський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України; за підтримки Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», громадської організації

«Всеукраїнський молодіжний рух «Національний Альянс». Жива музика – гурт троїстих музик із м. Ківерці.

Меценат дійства - Тетяна Єрємеєва, головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського у Луцьку, громадська діячка.

Автор фото Роман Домбровський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus