USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян попередили про заходи безпеки у вихідні

30 Квітня 2015 17:00
Управління Служби безпеки України у Волинській області звертається до мешканців та гостей Волині із проханням зберігати пильність та дотримуватися заходів безпеки під час вихідних та святкових днів.

Служба безпеки України разом з іншими правоохоронними органами посилила заходи з охорони потенційно вразливих об’єктів та місць масового скупчення людей. Розробили комплекс дій, спрямованих на своєчасне виявлення, попередження та припинення можливих терористичних проявів.

У разі виявлення зброї, вибухових пристроїв, підозрілих об’єктів, наявності інформації про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, про наміри здійснення сепаратистської й терористичної діяльності просимо негайно звертатися до Служби безпеки України, - повідомляють правоохоронці.

Максимальне запобігання небезпечним для здоров'я і життя людей ситуаціям залежить від кожного з вас.

Основні правила поведінки у випадку виникнення небезпечних ситуацій.

У разі виявлення підозрілого предмету:

- повідомте про факт правоохоронні органи та викличте швидку допомогу і аварійну службу;

- не наближайтеся, не торкайтеся, не розкривайте, не переміщайте знахідку, не заливайте її рідиною, не засипайте піском, не користуйтеся поблизу радіо- і електроапаратурою, переговорними пристроями та мобільними телефонами;

- відведіть людей якнайдалі від місця перебування підозрілого предмета.

У випадку можливої загрози вибуху необхідно негайно організувати і забезпечити виконання таких основних заходів:

- викличте на об'єкт пожежних, швидку допомогу, рятувальників, комунальні служби;

- якщо є постраждалі, то до прибуття служби швидкої допомоги надайте їм першу медичну допомогу;

- при виникненні пожежі, необхідно вжити заходів з її гасіння власними силами за допомогою наявних протипожежних засобів.

У разі захоплення заручників:

- по можливості негайно повідомте правоохоронні органи;

- не вступайте в переговори з терористами, по можливості виконуйте їхні вимоги, якщо це не пов'язано із заподіянням шкоди життю і здоров'ю людей.

Пам'ятайте, що зволікання та недбалість при загрозі вчинення вищевказаних злочинів може призвести до людських жертв, - нагадують правоохоронці.

В Управлінні СБУ у Волинській області цілодобово діє гаряча лінія: 0332-24-40-25, 097-7-911-911, або телефонуйте за номером 102.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus