USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян закликають перевіряти гриби на радіацію

10 Жовтня 2017 21:13
Завдяки сприятливими кліматичними умовами грибний сезон на Волині продовжується. Тому ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» ще раз нагадує, що в області щорічно реєструється значний відсоток випадків перевищення норм вмісту цезію-137 в дикорослих грибах.

Про це йдеться на сайті центру.

Так, вже на початку жовтня цього року, фахівцями санітарно-гігієнічної лабораторії Маневицького міжрайонного відділу ДУ «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України» в пробах грибів, які відібрані в лісовому масиві поблизу села Велика Яблунька Маневицького району виявлено перевищення норм вмісту радіонуклідів Cs-137.

Крім того, фахівцями лабораторії ЕМП та інших фізичних факторів ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» при проведенні моніторингу по вмісту радіонуклідів в дикорослій харчовій сировині було виявлено гриби з перевищенням норм вмісту цезію-137 з Старовижівського району, який не ввійшов до переліку радіаційно-уражених внаслідок аварії на ЧАЕС.

Спеціалісти рекомендують мешканцям, які використовують лісову сировину для приготування харчових страв, проводити безкоштовне дослідження по визначенню вмісту радіонуклідів в лабораторіях ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та його територіальних відділах і отримати поради фахівців щодо їх правильної технологічної обробки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хехъ Показати IP 11 Жовтня 2017 03:11
а курей и свиней на антибиотики не призывают проверять? Почему?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus