USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волиняни добилися, аби їх почули у боротьбі за дешеві іномарки

19 Листопада 2016 12:55
У Києві відбулося екстрене засідання, аби розглянути можливість знизити розмитнення на іноземні машини. Зараз юристи та громадські активісти готують напрацювання та пропозиції для Гройсмана.

Про це стало відомо сьогодні, 19-го листопада, під час прес-конференції у Палаці культури Луцька.

Нагадаємо, аби звернути на себе увагу, вчора, 18-го листопада, автомобілісти провели акцію протесту: у село Старовойтове приїхало близько тридцяти автомобілів. Їхні власники організувалися з тим, щоб висловити вимоги: скасувати норми викидів Євро-5 при розмитненні б/у автомобілів, та зменшити мито для автомобілів, аби для українців стали доступними машини ввезені із-за кордону.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЛЯ АВТО З ІНОЗЕМНОЮ РЕЄСТРАЦІЄЮ ПРОПОНУЮТЬ НА «ЯГОДИНІ» ЗРОБИТИ ОКРЕМУ СМУГУ

Один з активістів акцій протесту Радим Романюк доповів, що вчора, 18-го листопада, з цього приводу відбулося екстрене засідання у Києві.

«У Києві скликали позачергову комісію Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики за головуванням Ніни Южаніної. На поступки не дуже хотіли йти, але запропонували умовне часткове звільнення від митних платежів. Зараз у Львові активісти та юристи розробляють пропозиції, аби для українців стало можливим платне ввезення транспортних засобів на річний термін перебування. За це власник авто мав би сплатити річний податок. Для прикладу, якщо авто коштує 2 тисячі євро – водій сплатить 114 євро. Під час калькуляції враховують мито, акциз на двигун і ПДВ», - пояснює Радим Романюк.
Зі слів волинян, ці пропозиції мають показати у вівторок, 29-го листопада, Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману.

Активіст акцій протесту Сергій Поха впевнений, що ситуація, яка склалася сьогодні, створена для олігархів.

«У нас всі автомобілісти платять на митниці великі гроші митникам. Ми хочемо, щоб ці кошти осідали в бюджеті, а не в кишенях якихось чиновників. Потрібно, щоб цей фінансовий потік був на користь громади. Те, що зараз – це все зроблено під олігархів, бо, для прикладу, яхту не потрібно розмитнювати, дорогі авто теж не потрібно, а середній клас платить шалені кошти», - наголошує Поха.
Учасник круглого столу Микола Собуцькийповідомив, що акцію протесту припинили, бо влада почула автомобілістів, втім, за процесом будуть слідкувати й надалі.

«Протест відбувся вчора, втім, він формувався понад місяць. Спочатку створили групу невдоволених лучан у Вайбері, далі почали об'єднуватися волиняни з інших населених пунктів. Також рівняни вже до цього приєднуються. Основна наша вимога – це відміна стандарту Євро 5. У нас є заборона на в’їзд старих авто, а за кордоном подібна заборона діє лише на виготовлення машин. Для прикладу, поляк може поїхати до німців й купити старенький "гольф" і привезти його собі додому, українців же обмежують у свободі. Також іноземець може їздити рік в Україні рік на своїх номерах, а громадянина нашої держави обмежують 5-10 днями. Це приниження гідності українців. Ми виявили протест, нас почули, тому ми припинили свої дії. Втім, за процесом будемо слідкувати», - запевняє громадський активіст.
Зауважимо, що за приблизними підрахунками, в Україні є 1,5 мільйона автівок на іноземних номерах.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку власники авто, зареєстрованих за кордоном, теж вимагали від влади припинити дискримінацію українців стосовно термінів перебування та умов заїзду іноземних автівок на територію країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2016 13:38
Д**іли на поляках приїхали п'яні покричати за свої корчі! Їх почули і відразу ж розмитнили машини! А потім будуть чудити по городі бо не жалко машин!
Андрій до Лучанин Показати IP 19 Листопада 2016 14:53
З твоїх слів нормальні люди не їзнять на польських номерах? Подумай чому велика аварійність на дорогах, із-за того що люди вимушені їздити на старих вазах!
Andrew до Лучанин Показати IP 19 Листопада 2016 19:03
То, хай собі чудять на своїх городах, аби в містах не чудили. P.S. Пугало ти городнє.
Просто вчитель до Лучанин Показати IP 19 Листопада 2016 23:22
Ти, лучанине, або дуже багатий, або дуже дурний. Я, вчитель, за свою зарплату тут не куплю авто нормальне. А на польських номерах хочу купити і їздити помаленьку, з Богом. І таких в нас сотні тисяч, бідних бюджетників і селян. А сигарети чи горілку возити в Польщу не збираюсь. Просто хочеться справедливості, а ти судиш по собі.
Вчителю до Просто вчитель Показати IP 21 Листопада 2016 17:45
Ти контрабандист а не вчитель, вчитель немає за шо жерти, а не то машину
Льоня Показати IP 19 Листопада 2016 14:14
Молодці, боріться за свою гідність і права українських громадян! Може це звучить пафосно, але такі реалії. Влада не хоче робити для всіх громадян, а робить тільки для тих хто лобіює певні інтереси, зазвичай це інтереси фінансово олігархічних груп, які одягають в шати законів, постанов та розпоряджень. А для народу відомий вислів-я не хочу щоб ти жив, я хочу щоб ти все життя мучився. І це ім( владі) вдається. Побачимо як зараз поведе в цій ситуації прем'єр, голова ВР, бо позицію гаранта ми вже відчули на своїх гаманцях.
Петро до Льоня Показати IP 19 Листопада 2016 14:43
Якщо Гройсман не повний ідіот, то перше, що він зробить - це перевірку законності експлуатації авто на іноземній реєстрації резидентами і в разі порушення митного законодавства в цьому питанні - покарання згідно закону (простіше штраф - бюджет не на один мільярд поповниться в цьому випадку). А друге, це ледарів які, перекривають дорогу, прикриваючись вирішенням питання розмитнення авто, на 15 суток двори підмітати. Оце тоді його поважати можна буде.
Дохтор до Льоня Показати IP 19 Листопада 2016 15:05
Мені вас дуже шкода, якщо ви вважаєте що руки, ноги чи органи можуть вправно працювати при хворій голові.
дідо Показати IP 19 Листопада 2016 14:34
Нема проблем. Дозволити хлопцям дешевий ввіз авто, але з відмовою від субсидій, дитсадка, медицини та пенсія з 67 років.
Око Європи Показати IP 19 Листопада 2016 14:34
Зважаючи на теперішню ситуацію на дорогах, а простіше кажучи - бєспрєдєл, ця, на перший погляд благородна ініціатива, приведе до ще більшої кількості неадекватів за кермом, зважаючи на дешевизну автомобіля. Чого вартує тільки армія любителів іноземної реєстрації, преважно тих, що права чи купили, чи недавно отримали, чи обділених інстинктом самозбереження. Навіть ця напівзаконна експлуатація недорогого авто, показує, що дешевих автомобілів нашому народу не можна, бо щоб хто не кричав про авто як засіб пересування, практика показує протилежне. Тупувате теля, яке ще вчора мучилось в школі, сьогодні сівши на недорогий корч з номерами євросоюзу, починає мнити себе богом доріг і вичворяти таке, що невдовзі відправляється до справжнього Бога, іноді прихопивши з собою парочку невинних душ. Не доросли ми ще до цього. Авто має бути для нас дорогим, бо це насправді в багатьох хворих головах ще розкіш із витікаючими і т п.
андрій Показати IP 19 Листопада 2016 15:24
А чому мені держава забороняє розмитнити авто євро 4?я готовий наповнити бюджет.чому це дозволяє собі європа а нам це заборонено.то ми за євро 5 а нас європа травить катаючись євро 3 та4 . Які зарплати там а які у нас!!!
водій Показати IP 19 Листопада 2016 15:35
молодці хлопци.один недолік обовязково потрібно ввести сертіфікат як мінімум за 100 баксов щоб підтверджував що у машини чотири колиса. потім добавити пару оцінувачив чотири брокера і два митника.тоді явно безроботиці не буде. Бо якщо все зробити по людськи та прозоро то буде капець все пропало
ольга Показати IP 19 Листопада 2016 15:36
підтримую повністю.дайте ДОСТУПНЕ РОЗМИТНЕННЯ КОЖНОМУ.
Павлік н. до ольга Показати IP 19 Листопада 2016 19:18
Мені цікаво, хто ставить дислайк в пропозиції дешевих авто для людей? Ті хто по луцьку на лексусах їздять, чи ті хто надають перевагу тролейбусам?
дідо Показати IP 19 Листопада 2016 15:43
Закон збереження енергії. Зниження розмситнення приведе до збільшення авто на дорогах, відповідно збільшення пробок. ремонт авто зросте в рази,бо не вистачає відповідної структури сТО.Страхові піднімуть платежі. Попит на паливо породить здорожчення палива до рівня цін у Польщі... І все це приведе до того,що нормальна машина буде коштувати дорожче ,ніж зараз.
Олександр Показати IP 19 Листопада 2016 16:30
Не влада, а купка слабаків.. Розігнати це шобло, корчі забрати та роздати учасникам АТО. Звикли нічого не робити, а лише кричати, щоб їм хтось щось дав
Павлік н. до Олександр Показати IP 19 Листопада 2016 19:12
Люди хочуть їздити на доступних авто. А шобло, це той хто подібні коментарі пише
семен Показати IP 19 Листопада 2016 17:15
Тимчасовий облік вирішить проблему приїхав в мрео проплатив 200 у.є і отримав українські номера .Їхай на здоров я .Через рік так само.А що до поведінки на дорозі то залежить від людини йолуп купить жигу і стовба найде
Льоня Показати IP 19 Листопада 2016 19:49
Борітеся-поборете! Це нам заповів наш духовний батько Шевченко. Ви на правильному шляху хлопці. А щодо кусючих коментарів... Собака гавкає, а караван іде.
Гопнік Показати IP 19 Листопада 2016 20:54
Класні кофти в актівістів. Скіко сігарєт можна заховати. В школу теж напевно в спортівках ходили
777 Показати IP 19 Листопада 2016 21:57
якими долбо...ми треба бути щоб писати негативні коментарі...люди стараються,шось роблять для покращень а інші ніх.. не роблять і позитивні дії не схвалюють ... дуже прикро що авто з єврономерами асоціюються у вас з папіросніками... рівень свідомості 0
Анонім Показати IP 19 Листопада 2016 22:10
Всі "діячі" - громадські активісти. Всі "працюють" в громадських організаціях. ГО є неприбутковою організацією, тому зарплат вони не отримують. Звідси кілька запитань: 1. Якщо немає доходу, то звідкіля кошти на транспортний засіб, придбаний за кордоном? 2. Якщо отримано кошти не ГО, то чи сплачені податки. Відповідно цим має займатись ДФС. 3. Якщо особа не отримує прибутку з ГО, але відстоює інтереси ГО, то відповідно хтось "спонсорує" це ГО (можливо і з оліхархічних кланів). З огляду на це постає запитання - а чи не замилюють ГО людям очі діючи так би мовити "в інтересах людей", тим самим просто тупо поосуваючи алігархію, і прибираючи діючу владу
Льоня Показати IP 19 Листопада 2016 22:43
Де ти бачив олігархів на іноземних номерах? До речі, коли у ВР голосували за закон який дозволяв в'їзд транзиту на рік, саме два волинські нардепи олігархи проголосували проти. Так що роби висновки і не ображай тих хто вийшов до влади і відстоює інтереси простих людей. Влада повинна іх почути і піти назустріч, терміново вирішити це питання, якщо вони ( владці)не бачать проблем народу із своїх затонованих джипів, то ці хлопці, нехай і в кофтах, іх донесли до вух.
Анонім до Льоня Показати IP 20 Листопада 2016 00:11
По перше "тикати" будете своїм друзям. По друге розберіться в термінах "транзит" та "тимчасове ввезення" "Тимчасове ввезення" - ввезення ТЗ або іншого предмету з ціллю тимчасового користування на визначений законодавством країни термін. "Транзит" - ввезення предметів з метою транзиту територією країни -ввезення через один митний пост, вивезення через інший митний пост в іншому кінці держави. У відповідності до законодавства України, часовий проміжок визначено 10 діб. Від однієї крайної точки (візьмемо за відлік Ягодин), до іншої крайної точки (Крим-паром) - 1500 км. Відповідно це 150 км на добу. Якщо зробити трнзит на рік, то це 5-6 км на добу. Навіщо Вам автомобіль на 5-6 км в день, якщо Ви пішки проходите більшу відстань на добу. Наступний момент. Положення щодо тимчасового ввезення прописані в Законі України 2681-ІІІ, дію якого ніхто не відміняв. Даною акцією ГО створює юридичний колабс: 1. Внесення змін до Митного Кодексу 2. Внесення змін до Податкового Кодексу 3. Внесення змін до Закону України "Про охорону навколишнього середовища". Саме цей закон, а також деякі положення Митного Кодексу України говорять про те що: "Заборонено до ввезення з метою тимчасового користування, транзиту, предметів що забруднюють навколишнє середовище". Відповідно ТЗ старші Евро4 вже загрожують нам екологічною небезпекою. Потім же Ви самі будете бастувати щодо того, як забруднюється навколишнє середовище, що Ваші діти дихають чадним газом від корчів, які вихлопними газами забруднюють повітря. Ви подумали про майбутнє своїх дітей? Напевно що ні - Вам куди всі, туди і я. Куди послали координатори - туди і пішли бастувати. Нагадує приказку: Нам татарам все рівно: наступати - бігти, відступати - бігти"
Кеша Показати IP 19 Листопада 2016 23:00
Скасувати євро 5, здешивити розмитнення, та заборонити транзит та тимчасове ввезення резидентам, проблема пропаде. Не можна дозволити резиденту тимчасове ввезення - це суперечить стамбульськкий конвенції - розділ "С", ст 5.
ого Показати IP 19 Листопада 2016 23:16
як швидко Радім із гаїшніка в активісти пішов. Дійсно образився шо турнули.
Ого-го до ого Показати IP 20 Листопада 2016 18:16
Знаю 100% що за власним бажанням звільнився,не плутайте чорне з білим
Очевидець Показати IP 20 Листопада 2016 10:03
ВІн звільнився ще в 2012році
Громадянин Показати IP 20 Листопада 2016 11:12
1) "Активісти" практично не розуміють суть законів та підміняють поняття, бажаним для них. Це стосується так званого "приниження" по відношенню до іноземних громадян. Насправді, саме Стамбульська конвенція і покликана усунути дискримінацію, тому і є можливість нерезиденту вїхати в країну на своєму авто без перешкод на рік. Іноземці мають таке право на вїзд в Україну, Українці - в держави, що приєднались до конвенції. От якби вам при вїзді в Польщу чи Литву і т.д. на авто української реєстрації ставили транзит 5 чи 10 днів - то було б приниження і обмеження 2) те що поляк може щось купити у німця і превезти - наслідок утворення Євросоюзу з відповідними законами та митними правилами. Україна не входить у Євросоюз, тому прикордонний та митний режим інші. 3) Єдине, що потрібно вимагати - то це відміну норми євро 5 та зменьшення розмитнення. 4) Вимагати узаконити схему "тимчасового ввезення" резидентом авто іноземної реєстрації - це порушення умов Стамбульської конвенції, відмова від неї, та, як наслідок, торгівельний колапс. Тому узаконення схеми ні за 100, ні за 200 євро на рік не відбудеться. Україна 4 роки готувала документи і правову базу щоб приєднатись до конвенції, а ви хочете за місяць під себе переробити українське та міжнародне законодавство. 5) тому висновок - ви або дійсно нерозумні, або просто наївні. 6) депутатам, які також повелися на цю авантюру, раджу вивчити міжнародне законодавство, перш ніж поспіхом вносити сумнівні законопроекти. 7) юристи активістів - розтолкуйте вже своїм реальну картину, а не байки про псевдозаконність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus