USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни гинуть через спалювання стерні

22 Серпня 2016 10:24
В області зафіксували летальні випадки та травми внаслідок пожеж, зумовлених спалюванням стерні та сухої рослинності.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 22 серпня.

Як повідомив перший заступник начальника УДСНС України у Волинській області Ростислав Демчук, від початку року на території області виникла 751 пожежа, у якій загинули 20 осіб і 9 травмувалися. Вогонь знищив 425 будівель та споруд. В природних екосистемах цьогоріч зареєстрували 113 пожеж, вогнем було охоплено 145 гектарів землі. Так, зафіксували 84 випадки спалювання сухої рослинності та стерні, окрім цього, 5 пожеж виникло в лісах. До прикладу, 30 липня в районі сіл Мар’янівка та Цегів Горохівського району внаслідок спалювання стерні власник земельної ділянки загинув на місці пожежі від отриманих опіків. 8 серпня внаслідок пожежі, яку зумовило спалювання післяжнивних залишків, громадянка отримала опіки та була госпіталізована у важкому стані. За такими випадками складали акти і направили їх в структурні підрозділи Національної поліції. На місці спалювання сухої рослинності виявили 17 громадян, які здійснювали підпалювання.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик закликав зробити запит в Нацполіцію та наголосив, що не може йтися про таємницю слідства, якщо порушники затримані на місці злочину. З його слів, за підпалювання стерні «руки потрібно відрубувати», тож посадовець закликав «припинити гратися в псевдодемократію», і озвучити прізвища усіх причетних до пожеж торфовищ, хлібів та лісів. Прокуратуру та поліцію він просив пришвидшити розслідування справ та передати їх в суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрист Показати IP 22 Серпня 2016 10:36
Цілком згідний руки потрібно відтяти всім паліям!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus