USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни стають жертвами реклами ліків

13 Червня 2014 14:36
Волинянам порадили не довіряти барвистій рекламі медичних препаратів.

На цьому під час прес-конференції, приуроченій до професійного свята – Дня медичного працівника, наголосила головний позаштатний спеціаліст з неврології управління охорони здоров’я ОДА Ольга Шульга.

Вона зазначила, що сьогодні перед молодими спеціалістами відкривається багато можливостей у виборі нових медичних препаратів, мовляв, наразі на прилавках аптек їх – величезна кількість. Однак, на думку фахівця із медичної галузі, навіть з такими, здавалося б безмежними можливостями, виникають певні труднощі.

«Пацієнти досить часто стають жертвами реклами і починають лікування, зважаючи на те, який препарат більше подобається й привабливіше виглядає з екрану телевізора. Також волиняни обожнюють лікуватись, покладаючись лише на інструкцію. А тим часом у нашій країні інструкції пишуть для лікарів», - підкреслила вона.

До слова, як пояснила медик, найбільше побічних дій має усім відомий аспірин. Однак, це не тому, що він гірший за інші препарати, а тому що йому понад 100 років й ці ліки повністю дослідили.

«Головне не забувати, що у власній роботі лікарю варто застосовувати результати доказової медицини, тієї, яку поважають у всьому світі та яка перевірена наукою. Наука йде вперед. До прикладу, уже довели, що нервові клітини відновлюються, хоча раніше вважалось інакше», - резюмувала медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 13 Червня 2014 17:55
Тому що не у всіх, хто працює, є можливість бігати по лікарях, бо на це потрібен час,і звичайно ж відпрошуватись з роботи, що в більшості випадків не є приємним, тому й доводиться шукати порятунку самостійно, коли ніби нічого серйозного.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus