USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин ледь не зарізав товариша за пляшку наливки. Його судять

11 Серпня 2023 21:16
Волинянин вдарив ножем в шию чоловіка, з яким відпочивав в одній компанії за те, що той відмовився поставити на стіл пляшку з алкоголем, яку мав при собі. Застілля могло би завершитися трагічно, якби медики з швидкої приїхали на кілька хвилин пізніше й не врятували пораненого.

Чоловіка за скоєне Любешівський районний суд засудив до 10 років позбавлення волі. Нині справа на розгляді в апеляції. Підсудний зірвав засідання, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Події, описані у вироку Любешівського суду, сталися у травні 2020 року в селі Грушівка Ковельського району. В будинку місцевого мешканця кілька чоловіків випивали, грали в карти, розповідали анекдоти. Ніщо не віщувало біди. Потім обвинуваченому, якого кличуть Глобус, не сподобалося, як товариші грають у карти. Тоді ж висловив претензії до одного з чоловіків, мовляв, чому він не ставить на стіл пляшку з наливкою, яку має в кишені куртки.

«ОСОБА_6 дуже розсердилася з цього приводу, встала і, нахилившись через стіл, лівою рукою шарпанула його за комір до себе, від цього він вдарився об стіл тулубом. Пляшка наливки розбилася, оскільки вона була у внутрішній кишені його куртки. Від вказаного удару він почав відхилятися назад і в цей момент побачив, як ОСОБА_6 піднімає праву руку, замахуючись», – вказано із показань потерпілого.

Як виявилося, це був удар ножем у шию. Один зі свідків одразу подався викликати швидку та поліцію.

Сторона захисту в суді доводила, що це не закінчений замах на вбивство, а тілесні ушкодження. Мовляв, неможливо визначити, хто саме їх наніс, оскільки це сталося в компанії людей, де всі були в нетверезому стані.

Суд відхилив такі доводи, оскільки вони нічим не підтверджувалися.

Своєю чергою, потерпілий просив у суду найсуворішого покарання для свого кривдника.

Як з’ясувалося, Глобус неодноразово судимий. У період із 2003 року до сьогодні він має кілька вироків за грабіж, крадіжки, зґвалтування, напад на поліцейського. А в 2020 році одержав і вирок Любешівськрого суду за цей випадок – 10 років позбавлення волі.

Читати ще: Наркотики на АЕС і 1,2 млн компенсації: в Луцьку судять копів із Рівненщини

Обвинувачений так і не оцінив належно своїх учинків.

«Процесуальна поведінка обвинуваченого ОСОБА_6, яка протягом усього часу розгляду кримінального провадження супроводжувалася відвертим нехтуванням будь-якими нормами та правилами поведінки, систематичними порушеннями порядку судових засідань, криком, принизливими та образливими висловлюваннями в адресу учасників процесу та присутніх, зокрема з використанням нецензурної лексики, руйнацією майна суду, в своїй сукупності вказує на відсутність належної оцінки вчиненого», – вказано у вироку суду.
Нині цю справу розглядають в Апеляційному суді Волинської області. Нещодавно мало відбутися засідання, однак побачивши знімальну групу, обвинувачений почав кричати: «Не буде суду!.. Вийдіть з камерами!»

Чоловік дав відвід усьому апеляційному суду, кричав, що йому не подобається те, що адвокат підʼєднався онлайн, а не прийшов на засідання.

У відводі суддів йому відмовили. Через це обвинувачений зірвав засідання: розпочав кричати та став гатити у двері камери, намагаючись їх вибити.

Конвой забрав підсудного із зали суду. Засідання відклали.

Варто зауважити, що чоловіку світить 10 років позбавлення волі за завершений замах на умисне вбивство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus