USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До річниці визволення Слов'янська волинянин отримав орден «За мужність»

6 Липня 2016 08:33
З нагоди річниці визволення Слов'янська орденом "За мужність" III ступеня нагородили нашого земляка старшого солдата Миколу Глума, - інформує Район. Рожище.

Учасник АТО, боєць 24-ої Яворівської механізованої бригади Микола Глум, уродженець села Озденіж Рожищенського району. Цей патріотично налаштований юнак пішов на схід контрактником одним із перших з нашого району. Спочатку їхня бригада пройшла посилені навчання на Сумщині, а в квітні 2014 році вони вже стояли на блокпостах. Згодом – військові дії на Луганщині та Донеччині.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БОЄЦЬ З ВОЛИНІ: «ПІСЛЯ ПЕРЕМИР'Я У СЕПАРАТИСТІВ ПОБІЛЬШАЛО ЗБРОЇ»

Особливо важко згадувати мужньому захисникові події в період зачистки міста Ямпіль, де загинули перші побратими, серед яких командир батальйону Віктор Ляшенко, який був для нього взірцем героїзму, відданості Батьківщині та обраній справі.

Коли ми розмовляли з ним про війну і те, що там діється, хлопець не надто вдався в деталі. Проте згадав свою першу зустріч із полоненим сепаратистом у селі Маньки.

«З вигляду – звичайний собі чоловік. Думалось, повірив в обіцянки кращого життя в ДНР чи ЛНР. Так ні ж! Виявилось, що це мешканець Уманя, який за обіцянку отримувати щомісяця кругленьку суму в доларах, погодився воювати проти своїх. Та ще й підсміювався, що про всі пересування українських військ їм повідомляли завчасно. От вам і військова таємниця, і вірність обов’язку», - розповідає Микола.

Іронізував військовослужбовець і про так зване перемир’я, після якого в сепаратистів і зброї побільшало, і професійних вояків.

Одним словом, «старший брат», зі слів Миколи Глума, воює без будь-яких правил та обмежень.

«Якось вивозив поранених з Лисичанська. Поряд з військовою машиною, прикриваючись бронею БМП, пересувалась, даючи відсіч, піхота. Поранили кулеметника. Коли лікар, до речі, з усіма розпізнавальними знаками представника медслужби, хотів пересунути пораненого. Куля настигла і його. А це грубе порушення Женевських конвенцій, затверджених на міжнародному рівні», - сумно констатує земляк.

Захищаючи цілісність України, а саме так розуміє свою місію перебування на сході вояк, довелося побачити усякого. Адже війна, зі слів Миколи Глума, - не для слабкодухих.



Був період, коли Микола понад місяць оговтувався після осколкового поранення в голову у військових шпиталях Харкова та Луцька.

Вже й термін підписаного контракту закінчився. Та Микола з побратимами ще й досі стоїть на захисті України. Дай Бог йому здоров’я та щасливого повернення на малу Батьківщину. Адже тут на Млинівській землі на його повернення, вже майже рік, чекає кохана Марійка. Вона волонтерка, а він солдат - такі сценарії часто-густо пише доля. Сьогодні ж молоді люди, як ніколи раніше, вірять у світле та щасливе спільне майбутнє під мирним українським небом, яке так мужньо виборював чоловік на Донбасі.

Микола з коханою дівчиною Марійкою

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus