USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин попередив трагедію на автодорозі

20 Березня 2015 16:53
Інспектор відділу ДАІ з обслуговування Горохівського району Андрій Гагаловський власним автомобілем їхав на роботу. Поблизу села Шклинь обабіч дороги він помітив тліюче придорожнє дерево. Зупинивши авто, правоохоронець одразу викликав працівників з нагляду за утриманням вулично-шляхової мережі. Міліціонер вказав дорожникам точні координати пригоди, а сам, загасивши дерево, забезпечував безпеку дорожнього руху до приїзду відповідних служб.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

– Мабуть, невідомі ще вночі підпалили суху траву, згодом полум’я перекинулося на стовбур. Страшно навіть подумати, які наслідки могли б настати, якби дерево впало на дорогу або ж на транспортний засіб, - прокоментував правоохоронець.

Нагадуємо: за спалювання трави наступає відповідальність. Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено штрафні санкції: від 170 до 340 гривень – громадянам, від 850 до 1900 гривень – посадовим особам. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків – передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до статті 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

У випадку, якщо внаслідок цього злочину загинули люди або відбулася масова загибель тварин, або наступили інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Якубович Показати IP 20 Березня 2015 22:30
Приз в студію!
Наш Показати IP 21 Березня 2015 08:12
Ходь на щось здатні. Грандіозна подія
горохівчани Показати IP 21 Березня 2015 19:49
МОЛОДЕЦЬ АНДРЮША

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus