USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські екологи просять 50 тисяч на рейди

11 Березня 2015 12:12
Для розслідування пожеж, що виникли через спалювання сухостою на Волині, катастрофічно не вистачає коштів.

Про це під час засідання постійної комісії облради з питань екології сьогодні, 11 березня, повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області, головний державного інспектор з охорони навколишнього природного середовища Олександр Ткачук.

Зокрема, начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Самосик зауважив, що спалювання сухостою є надзвичайно шкідливим для здоров’я населення, а також для навколишнього середовища.

«Спалювання сухостою - це те, чого не треба робити, бо це набуває масштабів стихійного лиха. Як вихід - своєчасна реакція на правопорушення правоохоронних органів, та звернення до голів сільських рад, аби ті активніше проводили роботу з місцевим населенням. Екологічна інспекція теж повинна посилити свою роботу через діяльність екологічних інспекторів», - наголосив він.

На це головний екологічний інспектор області відповів, мовляв, Державна екологічна інспекція у Волинській області залучає деякі правоохоронні органи, аби ті робили відповідні розслідування. Однак, зі слів Олександра Ткачука, за станом на сьогодні цей орган має сьогодні недостатнє фінансування. Зокрема, катастрофічно бракує коштів на пальне для автівок, які використовують для рейдів.

«Якщо у межах Регіональної екологічної програми виділити по 50 тисяч гривень у рік для придбання палива, аби ми могли проводити ці рейди, я думаю, що проблему вдалось би вирішити», - зазначив він.

Члени профільної комісії таку ініціативу прийняли до уваги.

До слова, за самовільне спалювання сухої трави порушникам доведеться викласти від 115-240 гривень штрафу, а у випадку, якщо воно набуло масштабів пожежі – від 711 до 2200 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 11 Березня 2015 12:15
треба дати!
Анонім до лучани Показати IP 11 Березня 2015 16:25
а в грушовінчука **ало не трісне ....
не лучани Показати IP 11 Березня 2015 12:31
А кого буде штрафувати екоінспекція, коли люди перейдуть на твердопаливні котли(дрова, вугілля), все навкруги покриеться димом на кілька довгих зимових місяців, це в сотні разів будуть більші викиди ніж одноразове спалювання трави ?
Правда до не лучани Показати IP 11 Березня 2015 12:33
Це треба робити на вищому законодавчому рівні. Зараз є заборона спалювань, є штрафи, ось вони і діють. А як можна буде палити все і вся, то ніхто нікого не штрафуватиме
сірий Показати IP 11 Березня 2015 12:58
Той Ткачук ще той "працівник"! Спочатку нехай покаже свою ефективність, а потім на гроші... роззявляє!!!
Луцьк Новий до сірий Показати IP 11 Березня 2015 13:19
А як можна ефективно працювати, якщо фінансування немає... не те що на бензин та форму для працівників, а навіть на канцелярію! Та й взагалі, в людей має бути якась свідомість. Самі ж дихають таким повітрям
білий до Луцьк Новий Показати IP 11 Березня 2015 14:32
Яка канцелярія при тушінні пожеж?:))) Немає фінансування? Порадити до кого звернутись?!:)))
бандеровець до Луцьк Новий Показати IP 11 Березня 2015 19:30
нехай в карєри їдуть воювати за екологію! Та мабуть частенько їздять і грошей на бензин хватає,пахарі
Лара до сірий Показати IP 11 Березня 2015 13:23
Олександре Степановичу (Самосик), то Ви?))
добряк Показати IP 11 Березня 2015 13:45
палаюча трава навесні знищує кубельця пташок і дрібних звіряток роблячі мертві угіддя,розмножуючі комарів мошку і таке інше, в місцевих кріпаків в голові тільки корови а розповісти своїм чадам про шкоду таких вчінків неможуть бо бракує освіти або навіть клепкі в голові,
Джмол Показати IP 11 Березня 2015 15:00
Дурня то все. Обгрунтую. Вийдіть зранку любої пори року, а ще й в дощик, до проїжджої частини любої луцької вулиці - від дизельного смороду маршруток, не те що подих перехоплює - очі виїдає. У всьому світі дизельний вихлоп визнано канцерогенним, вся Європа, натішившись дизельним лайном - спихнула його в офіційний європейський смітник - Україну. Чомусь навести лад з загазованими вулицями Луцька екологи та даїшники не можуть, а от взяти за яйця дадька, котрий з діда-прадіда палив траву - то це бігом. По-моєму простіше було б організувати дні спалення сухостою і все.
SVV Показати IP 11 Березня 2015 18:05
А для чого їх палити? Віддайте селянам, вони самі їх зріжуть і заберуть, буде чим зимою опалювати хату. Ато штраф да штраф. Як кажуть: "Сам не гам, і комусь не дам".
Лучанка Показати IP 12 Березня 2015 07:57
Хочу всiм сказати - Перш нiж когось судити i розказувати як робити, а як нi прочитайте законодавство. Я вже 7 рокiв працюю в Данii в екологii, то там такi величезнi штрафи, що нiхто навiть не подумае палити. Та й люди не дурнi самi себе труiти. Все починаеться з освiти, виховання, та й закони нам би помiняти. В Европу збираемся йти, але мiняти нiчого не хочем. Прикро.
Анонім до Лучанка Показати IP 12 Березня 2015 17:39
Хоч хтось нормальний коментар написав. Я думаю, що краще б гроші на мусорники в селах витратили і на вивіз сміття, ніж на рейди,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus