USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин розводить породистих свиней

22 Січня 2019 08:00
Волинський господар-одноосібник Віталій Леонович на хуторі поблизу села Охотники Турійського району вигодовує кілька порід різнокольорових свиней. У його господарстві бігають руді й волохаті, білі й чорні, рожеві та сірі свинки.

Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь, пише Перший.

«Це називається венгерська мангалиця. Вони можуть вільно жити на вулиці. Але оскільки відлучаються маленькими від свиноматки, то я деякий час їх підтримую тут», – розповідає господар.

Свині породи угорська мангалиця є кількох кольорів: сірі, білі, кольору ластівки, а також руді.

В Угорщині, звідки Віталій Леонович привіз їх на Волинь, аби зберегти чистокровність, ці свині пасуться, як корови.

Господар розповів, що м’ясо цих порід свиней корисне для споживання.

«Час від часу я підгодовую їх вівсом. Це для того, щоб вони мали енергію, силу», – зауважує чоловік.

«Це скоріш поодинокі випадки, коли люди утримують саме мангалицю. Це тварина не досить поширена на території нашої області. І взагалі ця порода завезена була до нас на Волинь нещодавно. В нас на сьогодні утримуються 289 тисяч поголів’я свиней в загальному в області, з яких 80 тисяч – це сільськогосподарські підприємства, решта – це господарства населення», – зазначив заступник директора обласного департаменту АПР Юрій Юрченко.

Свині угорської мангалиці невибагливі у їжі, завжди перебувають просто неба, бо, зі слів фермера, тваринам із густою шерстю не страшні ні сніг, ні морози.

«У моєму господарстві найбільші морози витримували 27 градусів, і вони живуть весь час на землі, і лежать, і сплять в землі. Вони роблять невеличку ямку, і виходить, зимою вона їх гріє, а літом, коли дуже жарко, вона їх охолоджує. В основному вони ховають животи. Вони весь час трошки риють, небагато, сантиметрів 20, наскільки є поживних речовин», – розповідає фермер.

Він додав, що найбільша свиня, яку він вигодував, важила 300 кілограмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus