USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Волинянин вимагає компенсації за звільнення з виконавчої служби

24 Лютого 2024 21:38
Грошей і посади добивається для себе звільнений керівник відділу виконавчої служби у Волинській області Олександр Куляша. Чоловік переконаний, що його звільнили незаконно, адже коли структуру реорганізовували, йому не запропонували нову посаду.

Поки тривали суди, управління юстиції пережило ще одну реорганізацію. Тож нині з'ясовуватимуть, куди саме поновлюватимуть звільненого працівника і з кого вимагати компенсацій за вимушений прогул, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинське управління юстиції перестало існувати, коли в Україні утворювали міжрегіональні територіальні органи Міністерства юстиції. Саме в той час, у 2019-му, керівник відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби у Волинській області Олександр Куляша написав заяву на звільнення. Чоловік сподівався, що в новій структурі йому запропонують посаду. Однак із 2020 року почав ходити на судові засідання, де й досі домагається поновлення на роботі й компенсації за вимушений прогул.

Справа встигла потрапити в адмінсуд Волині, звідти – в апеляцію, тоді – в касацію, а згодом повернулася до адміністративного суду. Поки тривали суди, реорганізоване міжрегіональне управління з дислокацією у Львові пережило ще одну зміну. Тому захисниця чоловіка клопоче, аби до справи залучили новоутворену структуру, щоб було зрозуміло, з кого вимагати виконання рішення у разі перемоги в суді.

«Сьогодні всі функції та повноваження первинної структури виконує Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції. Саме у зв’язку з цим ми заявили відповідне клопотання. Ми вважаємо, що державний орган, на службу в якому претендує позивач у зв’язку з його незаконним звільненням, має бути залучений до участі в справі», – каже адвокатка Наталія Андріяш.

Читати ще: Волинський чиновник, якого судили за хабар, намагається поновитися на посаді

Своєю чергою, представниця Міністерства юстиції вважає такі обґрунтування некоректними.

«Звертаю увагу на те, що особа може бути поновлена в тій юридичній особі, з якої була звільнена. Крім того, Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції у Львові працює», – зазначає Ганна Савчук.
Сам Олександр Куляша вважає своє звільнення незаконним, оскільки територіальне управління, де він працював, було не ліквідовано, а реорганізовано. Мовляв, за таких обставин йому мали би запропонувати нову посаду.

«Фактично, на той час відбулася реорганізація державного органу, тому мала бути зовсім інша процедура звільнення працівників. Відповідно до Кодексу про працю, мала би бути запропонована аналогічна посада, яка відповідала би моїм попереднім функціональним обов’язкам і рівню. Наразі час я безробітний», – коментує Олександр Куляша.

Суддя ухвалює залучити до справи Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції. Наступне засідання відбудеться в березні.

До слова, відповідно до даних у декларації нині експосадовця, його річна зарплата становила понад 300 тисяч гривень. Суди тривають уже четвертий рік. Тож у разі позитивного рішення чоловік отримає чималу компенсацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 24 Лютого 2024 22:24
А в ЗСУ він не хоче? Навіть у суд подавати не треба.
Знаю Показати IP 25 Лютого 2024 09:18
Та це вже стало способом заробляння грошей звільнили, побовтався , подав в суд виплатили компенсацію
Остап Показати IP 25 Лютого 2024 10:03
який наївний
111 Показати IP 25 Лютого 2024 10:20
Свиню від корита відірвали. А в окопи не має бажання?
123 Показати IP 25 Лютого 2024 14:02
Свиня там був Кухарик Валюша, а цей нормальний хлоп
Юра до 123 Показати IP 25 Лютого 2024 18:59
Це точо Валюша ще той "ПОРЯДОЧНИЙ". Нарешті схопили за жопку хабар...
Селянин Показати IP 25 Лютого 2024 19:02
Я для чого писав заяву ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus