USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянина, який виправдовував збройну агресію росії проти України, покарали умовно

4 Березня 2023 20:20
Волинянин, який поширював у соцмережах сепаратистські дописи, виправдовуючи збройну агресію рф, отримав умовне покарання.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд.

З 14 червня 2014 року по 8 жовтня 2019 року уродженець села Тур Ратнівського району Микола С. в соцмережі «Одноклассники» розповсюджував дописи, які містили заперечення української державності та суверенітету. Чоловік виправдовував збройну агресію росії проти України, мовляв, це необхідний захід для з`єднання одного народу. У дописах також були зневажливі висловлювання щодо українців як нації.

Зокрема чоловік поширював дописи на зразок:

«Моторолла живая легенда. Юго-восток это наша земля, русская, она должна быть освобождена от оккупации. Для них все здесь живущие сепаратисты и всех они будут уничтожать. Не выборочно всех. Уже уничтожают, сам видишь. Геноцид»;

«Все украинцы молча наблюдают, как украинцы по приказу украинцев стреляют в украинцев».

Таким чином волинянин закликав до зміни меж території та державного кордону України збройним шляхом, розпалюючи національну ворожнечу.

Його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 110 КК (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Між прокурором та злочинцем була укладена угода про визнання винуватості. Затвердивши угоду, суд призначив волинянину покарання у виді п’яти років позбавлення волі, яке замінив на рік умовного.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus