USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинянин вивіз у рабство в Білорусь 4 чоловіків. Подробиці. Фото

22 Лютого 2018 14:51
Взято під варту волинянина, який вивозив мешканців Володимир-Волинського району у трудове рабство в Білорусь.

Так, 21 лютого 2018 року працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми спільно із слідчим слідчого управління волинської поліції затримали 27-річного жителя Володимира-Волинського, який із січня по травень 2016 року завербував та перемістив до Республіки Білорусь чотирьох волинян.

Усі вони віком від 20-ти до 50-ти років. Про це повідомили у прес-службі поліції Волині.



Пообіцявши безробітним волинянам гарні умови роботи та достойні заробітки, зловмисник завозив їх у село в Брестській області, де погрозами та насильством примушував тяжко працювати на сезонних роботах у колгоспі, а заробіток привласнював, інформують у прес-службі прокуратури Волинської області.

Окрім того, за кожного такого робітника він отримував кошти від керівника господарства.

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області 27-річному мешканцю Володимира-Волинського оголошено про підозру у вербуванні й переміщенні упродовж січня-листопада 2016 року 4 чоловіків у Республіку Білорусь задля трудової експлуатації та обрано йому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Зауважимо, що молодик, на утриманні якого перебуває троє неповнолітніх дітей, раніше був засуджений за вчинення тяжкого тілесного ушкодження та хуліганства.

Йому оголошено про підозру у вербуванні й переміщенні людей, вчиненому з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану осіб, поєднаному з насильством та погрозами застосування насильства (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 149 КК України).

Згідно з ухвалою Луцького міськрайонного суду, чоловікові обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші потерпілі від дій зловмисника особи та свідки злочинної діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Що за хрень Показати IP 23 Лютого 2018 08:26
підозру у вербуванні???
Там Показати IP 24 Лютого 2018 10:01
А на півдні на баштанах, полях?! Це не рабство?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus