USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Волиньприродресурс» перетворили в акціонерне товариство

24 Грудня 2021 13:19
Комунальне підприємство Волинської обласної ради «Волиньприродресурс» перетворили на акціонерне товариство.

Відповідне рішення депутати обласної ради ухвалили під час сесії.

Зокрема, на розгляд депутатів був внесений проект рішення Про деякі питання діяльності КП «Волиньприродресурс». Проектом рішення передбачено реорганізувати КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради шляхом перетворення в Акціонерне товариство «Волиньприродресурс» (у формі приватного акціонерного товариства, код ЄДРПОУ 40422121, місцезнаходження: Волинська область, місто Луцьк, майдан Київський, будинок 9).

Також визначено, що Акціонерне товариство «Волиньприродресурс» є правонаступником усіх прав і обов’язків комунального підприємства «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради.

Голова обласної ради Григорій Недопад повідомив, що таке рішення мотивоване тим, щоб зберегти ліцензії на видобуток корисних копалин.

«Так само, як працюють, наприклад, НАК «Нафтогаз», «Укрзалізниця». Власником 100% залишається обласна рада. Крамоли у цьому немає», – переконаний він.

Заступник керуючого справами, начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Світлана Хороша переконувала, що саме така організаційно-правова форма є найбільш оптимальною.

Крім того, голова облради запевнив, що обласна рада буде контролювати увесь пакет акцій і всі рішення щодо діяльності підприємства будуть ухвалювати депутати.

«У першому кварталі 2022 року буде звіт керівника «Волиньприродресурсу» на майновій комісії. Там він озвучить. Хоча неодноразово ця інформація вже була і, впевнений, є на сайті», – резюмував голова облради.

Нагадаємо, КП «Волиньприродресурс» депутати облради створили у 2016 році. Повноцінно підприємство почало працювати у вересні 2020 року і за перший місяць воно видобуло тонну бурштину.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 24 Грудня 2021 13:23
а опублікувати фінансовий звіт тої конторки слабо ? які статті витрат, зарплати працівників тощо
олександр Показати IP 24 Грудня 2021 14:23
це вже повний цинізм та аморальність влади. при такій владі краще нас вже хтось завоював би

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus