USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волиньприродресурс» оцінить збитки від незаконного видобутку бурштину

25 Серпня 2016 10:49
КП «Волиньприродресурс» здійснить ревізію на територіях несанкціонованого видобування бурштину.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів розглянула звернення тимчасового виконувача обов’язків директора КП "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради Веніамініа Туза, в якому йдеться про те, що від несанкціонованого видобування бурштину Волинь має економічні, екологічні та соціальні збитки. КП "Волиньприродресурс" також констатує, що нелегальне видобування бурштину здійснюється й на територіях, які обласна рада погодила комунальному підприємству для отримання спецдозволу на користування надрами.

Про це повідомили у повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

Постійна комісія рекомендувала голові обласної ради Ігорю Палиці своїм розпорядженням доручити КП "Волиньприродресурс" виконати на території області ревізійні роботи, де проводилося незаконне видобування бурштину та оцінити нанесені збитки. Підприємству також рекомендується розробити план заходів з рекультивації пошкоджених територій. Ревізію здійснюватимуть фахівці в галузі геології та екології, які співпрацюватимуть з КП "Волиньприродресурс" за цивільно-правовими угодами.

Для координації дій за ходом виконання ревізійних робіт рекомендовано створити робочу грпу з депутатів обласної ради. За пропозиціями постійної комісії до складу групи рекомендується делегувати Василя Столяра, Ігоря Леха, Бориса Бабійчука, Олександра Омельчука та Юрія Ройка.

За підсумками проведення ревізії буде зроблено звіт, який розгляне постійна комісія обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Потому інформація буде оприлюднена в ЗМІ.

Таку позицію підтримали всі депутати, які були присутні на засіданні комісії.

Нагадаємо, після того як у липні ГПУ разом зі спецпризначенцями СБУ здійснила у Рівному масштабну спецоперацію під назвою "Бурштин", Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував спецоперації проти "бурштинової мафії" на Волині та Житомирщині.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОБЕРТИ БУРШТИНОВОЇ МАФІЇ ДОРІВНЮЮТЬ ПОТРЕБАМ ВІЙСЬКОВОГО БЮДЖЕТУ УКРАЇНИ

Як повідомлялося, на Волині, варіантом вирішення бурштинових проблем стало створення комунального підприємства «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Діло Показати IP 25 Серпня 2016 11:27
І що із того що ви порахуєте збитки? А відшкодування кому пред'явите?
до Діло до Діло Показати IP 25 Серпня 2016 12:16
в процесі "рахування збитків" (перевірка шару корисних копалин, по простому - прокопувати, або пробурювати землі) можна камінчики назад до земельки і не класти, бо ніхто ж і не взнає ;)
Справа Показати IP 25 Серпня 2016 12:06
Люди,шо робиться?Столяра в комісію?Він сам свої дії буде перевіряти?Не смішіть.
шурф Показати IP 25 Серпня 2016 14:13
Невже фірму створювали для оприлюднення фактів нанесення збитків? При створенні реляції були зовсім іншими.Про збитки говорить вся Україна. Ви блудите між трьома соснами і не усвідомили свого призначення.
добряк Показати IP 26 Серпня 2016 00:19
Полишучье уничтожило лес,а рекультивации делать за бюджетные деньги-бред,нехай живут в том болоте ур...ди.где живут там и ср...т как свиньи
Латковский Показати IP 28 Серпня 2016 16:16
Васько Столяр ти не ревізію на Волині по бурштину роби, ти зроби у себе ревізію , борги людям по віддавай , та юридичним компаніям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus