USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиньрада провалила звіт губернатора

15 Січня 2009 14:42
Голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк оприлюднив під час сесії облради «Звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку області за 2008 рік та делегованих обласною радою повноважень». Після цього виступив голова Волиньради Анатолій Грицюк, який розкритикував волинського губернатора, – повідомляє 15 січня репортер «Волинських Новин».
Основне, чим  був незадоволений Анатолій Грицюк, це питання зі звільненням Віталія Єрка (екс-начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області – «ВН»). За словами голови Волиньради, Микола Романюк дав подання на звільнення Віталія Єрка. Також пан Грицюк порадив «принциповіше питати з своїх заступників». Найбільше голова Волиньради критикував діяльність першого заступника губернатора Віталія Заремби і заступника Василя Дмитрука. Також він не задоволений вирішенням питань навколо санаторію «Пролісок» і Шацької рятувальної станції.
Пан Грицюк вважає, що державні нагороди і звання на Волині присвоюються неналежним чином. «Звільняють Володимира Нальковача і через 6 місяців він отримає орден…Моя машинв коштує менше, ніж машина Миколи Ярославовича (Романюка – «ВН»), – зазначив голова Волиньради.
Анатолій Грицюк після свого виступу дещо вагався, чи надавати Миколі Романюку слово для відповіді. І все ж дозволив це зробити.
Волинський губернатор подякував за критику. Щодо проблеми Віталія Єрка пан Романюк сказав: «Не треба звинувачувати мене в тому, що я не робив. Єрка підставили». Він зазначив, що у нього є результати перевірки КРУ. У документі описано різноманітні махінації, цифри тощо, проте їх голова ОДА не оприлюднив. За словами пана Романюка, до багатьох фактів, що там описані, Віталій Єрко не причетний. Проте він «винен у тому , що ставив підпис там, де тикали йому пальцем». Щодо інших питань, то Микола Романюк частково погодився з критикою.
Перед депутатами виступив лідер фракції Партії регіонів Петро Пронь. Він зазначив, звертаючись до фракції БЮТ: «До тих пір, поки ви будете слухати Кирильчука (волиняни, депутат ВР від БЮТ – «ВН»), доти не буде порядку». Депутат від блоку Литвина Василь Дмитрук наголосив на тому, що звіт Миколи Романюка обговорили під час засідань постійних комісій і підтримали. А начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучерено зазначив, що «це звіт не Романюка чи мене, а звіт усієї облдержадміністрації».
Спершу Анатолій Грицюк запропонував взяти проект рішення щодо звіту за основу. Його підтримали мінімальною більшістю – 41 голос «за». Після цього відбулося остаточне голосування. За прийняття звіту до відома проголосувало лише 40 депутатів. Таким чином, рішення не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 15 Січня 2009 19:28
А ви пане Грицюк вважаєте,що ви своєю роботою заслуговуєте на машину?Максимум на проїзний на тролейбус.
Анонім Показати IP 15 Січня 2009 21:11
Грицю не проїздний на тролейбус потрібний (займе 4-и стоячі місця), а квиток в Голандію там марихуана дозволена і він за свого сприйматиметься.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus