USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиньрада вимагатиме кримінальну відповідальність за посилення кризи

22 Грудня 2008 14:04
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева розповів, що завтра, 23 грудня, на черговій сесії Волиньради повторно внесе пропозицію щодо кримінальної відповідальності за дії, вчинені посадовими особами, які погіршують кризу в державі. Про це заступник голови Волиньради розповів під час брифінгу, – інформує 22 грудня репортер «Волинських Новин».
 
Пан Загрева зазначив, що у нинішніх умовах посадовці мають відповідати за збитки, завдані економіці держави, та поглиблення соціальної напруги. Таке твердження заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева озвучив під час оприлюднення звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Президента щодо стабілізації економіки та зниження соціальної напруги в державі.
 
Так, депутати Волиньради пропонують у галузі сільського господарства впровадити політику протекціонізму для вітчизняного сільськогосподарського виробника, відмінити квотування експорту продукції, зафіксувати ставки фіксованого податку на рівні діючого, зберегти нульову ставку та забезпечити 100-відсоткове відшкодування ПДВ сільськогосподарськими виробниками, переробним підприємствам та експортерам.
Окрім того, тендери на закупівлю продуктів харчування для бюджетних установ, що фінансуються із місцевих бюджетів, проводити першочергово серед місцевих виробників, а також не допускати ввезення на територію України через митні кордони цукросировини, що згубно впливає на роботу цукрової галузі.
Пан Загрева з приводу квот на імпорт додав, що схожі закони уже існують у сусідній Польщі та США. І озвучений ним документ буде спрямований на підтримку місцевого виробника. Закон стосуватиметься квоти на імпорт 1-24 групи.
У промисловості та будівництві депутати прагнуть забезпечити систему розрахунків векселями при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності, не допускати істотних змін умов договорів позики в односторонньому порядку, активізувати внутрішній ринок за рахунок першочергової закупівлі товарів вітчизняного виробника за державні кошти.
Що ж до сфери зайнятості, то Волиньрада наголосила на максимальному використанні можливості працевлаштування на дотаційні робочі місця, а також на тому, що вивільненим працівникам у зв’язку зі скороченням виробництва необхідно надати право першочергового працевлаштування на попередні робочі місця.
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева розповів, що таке звернення має ухвалити двадцять шоста сесії Волиньради 23 грудня. Також він додав, що позитивних рішень із приводу їхнього звернення буде більше, ніж раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 22 Грудня 2008 14:37
а шо тільки у період кризи,має бути крімінальна відповідальність?.... у інший час чиновники можуть вільно косити бабло...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus