USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинська база відпочинку «Тросне» «зависла», не знають, кому віддати

8 Жовтня 2015 17:17
Торік базу відпочинку «Тросне» віддала зі свого балансу Волинська обласна філармонія. На неї «кинули око» три нові претенденти, втім, вона досі нічийна, адже депутати не спромоглися визначити кому «Тросне» більше потрібне.

Про це йшлося під час 36 чергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 8-го жовтня.

Дискусійні баталії розгорнулися навколо оздоровчо-відпочинкового комплексу біля озера Тросне в Маневицькому районі, який розташований приблизно на 60 сотках землі.

Як нагадав присутнім колегам депутат Святослав Кравчук, торік обласна філармонія відмовилася від цієї бази і її хотіли передати району, втім, тоді меневицькі владці не виявили особливого бажання взяти на своє утримання «Тросне».

Так, пройшло вже більше року як питання «зависло». Цього разу обранці громади підготували три проекти рішення, в кожному з яких пропонували кому ліпше передати оздоровчу базу.

1. «Про передачу бази відпочинку «Тросне» КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа № 2 Луцької міської ради».

2. «Про передачу бази відпочинку «Тросне» обласній школі вищої спортивної майстерності.

3. «Про передачу у спільну власність територіальних громад сіл і селищ Маневицького району оздоровчої бази на березі озера Тросне».

Мешканка Маневиччини, депутат Надія Григола закликала присутніх обранців громади віддати свої «За» ініціативі передати «Тросне» у власність місцевої громади.

«Маневицька РДА готова виділити 200 тисяч гривень вже цього року, аби її привести до ладу. Наша громада – це 7,5 тисячі школярів, які потребують оздоровлення», - наголосила депутат.

Натомість депутат Олександр Свирида, заявив присутнім у залі, що це необдуманий крок.

«Якщо ми передамо базу відпочинку на район, то це спричинить додаткове навантаження на бюджет, і він цього просто не витримає. Тому потрібно передавати спортсменам, вони вже мають спонсорів, у них будуть кошти для того, аби там навести лад й створити потужну базу», - запевнив Свирида.

З цього приводу голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик нагадав депутатам, що в області ще є незавершених будівництв на 400 мільйонів гривень.

«Дай Бог, аби райони справилися з тими завданнями, які вже мають, тому не варто брати на себе додатковий тягар», - розповів губернатор.

Ці аргументи не переконали прихильників ідеї передати оздоровчу базу на район.

«Не треба переживати за бюджет. Депутати, люди з Маневич просять цю базу. Невже спортсмени їхатимуть туди за 100 кілометрів?», - наполягала на своєму Людимла Кирда.

Зауважимо, що кому б базу не передали, вона лишиться у комунальній власності.

Так, відбулося кілька голосувань за кожну з пропозицій. І після довготривалого «перетягування ковдри» жодного консенсусу не дійшли, тому питання знову «зависло».

«Думки розділилися. Тому це питання обговорюватимуть вже депутати в наступному скликанні», - резюмував голова обласної ради Валентин Вітер.

До слова, депутат Микола Давидюк припустив, що «затягування» із голосуванням відбувається, буцімто, через те, що поряд є поклади бурштину, і тривають «підкилимні ігри» серед депутатів.

Нагадаємо, 26 вересня 2014 року пропозиція виставити на продаж будівлі бази відпочинку на озері Тросне, що у Маневицькому районі, не отримала підтримки у Волиньраді.



Під час візиту на базу у рамках Дня депутата облради стало відомо, що для того, щоб облаштувати два занедбаних будинки без комунікацій на базі відпочинку «Тросне», де можливо поселити 9 дітей, потрібно не менше мільйона гривень. А оскільки фінансування для такого проекту в місцевому бюджеті не передбачене, будиночки слід зняти з комунальної власності та знайти інвестора, який відновить їх.

Як повідомляло свого чосу Інформаційне агентство Волинські Новини, біля півсотні тренерів та представники батьківського комітету зібралися з плакатами під облрадою перед початком засідання 34-ї сесії обласної ради 20-го березня 2015 року. Вони вимагали, аби депутати не знімали вето на приватизацію оздоровчої бази «Тросне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
шанувальник ФК та сп Показати IP 8 Жовтня 2015 21:19
Чув що кромберг готовий був у разі передачі бази на баланс дюсш-2, надати 500 000грн для облаштування бази, для відпочинку дітей. Подяка спортшколі, що не дали продати базу, а кому її передати нехай вирішать нові обранці.
Петро Показати IP 8 Жовтня 2015 21:55
Люди добрі, зрозумійте над Вами збиткуються.........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????
Дядько Іван Показати IP 9 Жовтня 2015 00:10
То така база, як з депутатів влада !Знести той розсадник антисанітарії і нехай відновлюється природа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus