USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинська митниця може давати на сотні мільйонів більше», – Ігор Палиця

5 Лютого 2017 16:10
Потенціал Волинської митниці ДФС дозволяє отримувати набагато більші прибутки, які можна спрямувати на розвиток області. Проте точних фінансових даних щодо роботи структури в депутатів Волинської облради немає. Мовляв, ними володіє очільник Волинської ОДА, проте воліє не ділитись інформацією.

Про це голова Волиньради Ігор Палиця заявив під час спілкування з журналістами в прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь».

Голова облради нагадав про колишнього керівника Волинської митниці ДФС Олександра Шавлака, через якого, зі слів Ігоря Палиці, Волинь 7 місяців не отримувала планових платежів зокрема на ремонт доріг. Відтак, з посади його усунули, а вже 29.09.2016 згідно з наказом ДФС України № 3283 начальником Волинської митниці ДФС став Віктор Кривіцький. Власне, оцінку його діяльності попросили поставити журналісти.

«Він (Кривіцький, - ВН) якось працює. Безумовно, я прихильник того, аби на Волинській митниці були місцеві представники (а в нас таки не дурні люди). І я не задоволений, бо митниця могла б давати на сотні мільйонів більше, і я це бачив в Одесі: кожен день мені показували дані середньої вартості розмитнення контейнера. І було декілька показників, за якими я слідкував, з кожним місяцем вони збільшувались і збільшувались.

Нтомість тут ми не маємо даних щодо того, що робиться на митниці. Голова Волинської ОДА має доступ до них, але не ділиться цими цифрами», – пояснив Ігор Палиця та додав, що попри ці обставини, нинішній очільник митниці ДФС працює краще, ніж звільнений Олександр Шавлак.
Журналіст Андрій Лучик поцікавився в Ігоря Палиці, чи не хотів би той поміняти крісло очільника Волиньради на пост очільника ОДА. На що Ігор Петрович іронічно зауважив, що вдруге на таку пропозицію не пристане.

«Ні, дякую, я вже був. Їздити «під ремінь»? Коли ви залежите від Києва, питаєте дозволу, куди поїхати та з ким зустрітися, виконувати навіть те, що йде не на користь громади, але, на думку влади, позитивно «для Києва» - ось що значить бути головою ОДА», – резюмував Ігор Палиця.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 8 вересня під час сесії голова Волинської обласної ради повідомив, що звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням призначити замість Олександра Шавлака нового очільника Волинської митниці, на що прем’єр зазначив, що за 10 днів призначать «адекватну людину», яка буде звітувати про свою роботу перед облрадою.

Варто додати, що громадськість була невдоволена Олександром Шавлаком, який обіймав цю посаду до 3 жовтня. На Волинській митниці виникла криза через псевдореформи керівника-«гастролера», який з Чернігова привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення. Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов’язків й заявив про адміністративний тиск на працівників.

Окрім того, як наголошував раніше Ігор Палиця, за каденції попереднього керівника митниці Олександра Шавлака волиняни втратили близько півмільярда гривень, які б могли бути витрачені на будівництво доріг в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
митник Показати IP 6 Лютого 2017 01:17
Та ти що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus