USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Начальник Волинської митниці прокоментував блокування «Ягодину»

16 Березня 2015 17:49
Очільник Волинської митниці переконував журналістів, що нічого екстраординарного цими вихідними не відбулося. А волонтерську допомогу не пропускали через МПП «Ягодин» не через вимогу хабара.

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 березня волонтери заблокували роботу МПП «Ягодин», висловлюючись проти корупції і зухвалості митників, під час оформлення товарів і автотранспорту, зокрема, й того, що стосується «для потреб АТО».

Власне, йшлося про те, що на митниці затримувалося оформлення реанімобілів та джипів-пікапів, які мали йти на потреби 95 бригади та ДУКу.

З цього приводу зібрали й брифінг для журналістів сьогодні, 16 березня.

Виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Андрій Андрейків почав переконувати, що затримка під час оформлення виникла не тому, що хтось вимагав хабарі, а тому, що підтверджень про його місце призначення не було.

Зокрема, не було зв’язку з підрозділом, який мав отримати вантаж. З його слів, конфлікт був нетривалим і його вдалося швидко погасити.

«Будь-які форми сприяння Збройним Силам України мають відбуватися в межах чинного законодавства і без підбурювання громадськості, в тому числі й парамілітарними організаціями.

Дійсно, було нетривале блокування митниці представниками Правого сектора, які є учасниками парамілітарного об’єднання Добровольчий Український Корпус. Після роз’яснення законодавства ця напруга була знята», - переконував він.
Разом з тим, напередодні, у п’ятницю, волинські митники виявили вантаж, який був оформлений як гуманітарна допомога, а натомість під цим виглядом на адресу київської фірми ввозилися брендові речі на суму близько 70 тисяч євро. Мовляв, є непоодинокі випадки, коли під прикриттям благих намірів, під гаслами учасників волонтерського руху, благодійних організацій, ховаються шахраї . Тому митники й прискіпливо мусять перевіряти цю допомогу. Натомість, він зауважив, що митники запропонували Кабміну розробити механізм визнання вантажу гуманітарною допомогою на місцях, а не через центральні органи.

На захист начальника волинської митниці виступили й місцеві волонтери. Зокрема, Костянтин Зінкевич зазначив, що в цій ситуації «нічого страшного не відбулося», а київські волонтери не мають претензій до очільника митниці. Просто частина машин не була належним чином оформлена. Щоправда, місцеві волонтери, які не раз возили автомобілі через Волинську митницю, каже він, мають претензії до хамства працівників рядового складу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 16 Березня 2015 18:49
ЗАтримка виникла через таких з дозволу сказати "валантьорів" як панасюк та зінкевич які женуть машини та іншу допомогу на яких потім інші "валантьори" на полювання їздять... є хороші волонтери але Андрейків правий ВСЕ ПОТРІБНО ПЕРЕВІРЯТИ!!!
Володимир до Анонім Показати IP 16 Березня 2015 23:08
Вас ще не пересадили, петрова гвардія? Чи в камері інтернет є?
Анонім до Володимир Показати IP 16 Березня 2015 23:31
ПА ЗІ -ПНХ
Володимир до Анонім Показати IP 17 Березня 2015 00:20
Шо, вже в двері стукають? Ну то менше треба було смітити в коментах.
ги ги до Анонім Показати IP 17 Березня 2015 08:06
Як був просто бізнесменом то в панасюка і бокал пива на халяву не випєш...а як став волонтером то кожен день можна до луцька на каву....
Волонтер до Анонім Показати IP 17 Березня 2015 09:29
Ми дякуємо Кості що пітримав армію у скрутний час! Слава і хвала! Але вже досить Костя! Скільки цей волонтер намотує кіломентів за день? Володимир - Ягодин, Німеччина, Луцьк??? Хто платить за бензин? Його маленький бізнес дає такі прибутки??? А хто ним займається, коли власник вирішує питання митниці??? А скільки коштує таке задоволенняhttp://www.volynnews.com/news/society/lutski-khokeyisty-prodovzhuiut-deklasuvaty-supernykiv/ ? Гляньте скільки коштують пристойні коньки на будь якому сайті! Костя досить! Навіть у твоїй вірі є Бог який все баить!
ас Показати IP 16 Березня 2015 21:26
є таке правило модне- 1+1
Коля Показати IP 16 Березня 2015 22:42
нема слів одні негарні слова. Хай розкаже як так за зарплату можна їздити на автівках дорогих мати віли земельки і так далі? а чому не розкажуть?
опа до Коля Показати IP 16 Березня 2015 23:30
Бо страшно...
Беларус Показати IP 17 Березня 2015 08:00
Скажите пожалуйста, а когда ваши пограничники прекратят искусственно создавать очереди на границе с Беларусью и перестанут брать взятки. За что вы боролись на Майдане? Неужели порядок мало мальский нельзя навести. Провинился - на фронт! Иначе за что крови столько пролили?
123 Показати IP 17 Березня 2015 09:34
І тут Костя з коментарями. Ну Гузь його сделав!
Реаліст Показати IP 17 Березня 2015 09:51
Нічого в цій країні не змінилось. "Рєшали" тепер волонтери, хабарники далі на посадах, тільки такса більша. За що боролись? Шкода.
Анонім до Реаліст Показати IP 17 Березня 2015 13:23
Згоден. В нас у регіоні тільки один повинен "рішати". Просимо Петра Даниловича не відмовлятися.
спрапаведливий до Анонім Показати IP 17 Березня 2015 20:20
Ну Андрейківа давно вже треба наручники та до стовба зробити показуху.
дфс Показати IP 18 Березня 2015 05:16
андрейків молодець тримайтеся і працюйте згідно чинного законодавства а тих прцівників б*дпяків які крутять мутять незнають що і де робити гоніть вшию або на лудин ізов
жах андрейківа до дфс Показати IP 18 Березня 2015 07:14
Андрію, поспи троха а то на всіх ресурсах цілю ніч куяриш а вранці Батьківщину рятувати на свому АТО
діма Показати IP 6 Квітня 2015 21:09
того началініка митниці на паля

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus