USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

РНБО вирішила припинити торгівлю з ОРДЛО

15 Березня 2017 11:33
РНБО прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО, інфомує УНІАН.

Враховуючи захоплення українських підприємств та загострення безпекової ситуації в зоні АТО, РНБО прийняло рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов за результатами засідання.

«Враховуючи захоплення українських підприємств та загострення безпекової ситуації в зоні АТО, РНБО прийняло рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення», - заявив Турчинов.

На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України сьогодні до 13:00 всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування, будуть перекриті силами Національної поліції та Національної гвардії, розповів секретар РНБО у коментарі для преси.

«Констатуючи різку ескалацію російської агресії проти України, насильницьке захоплення українських підприємств, що розташовані на території окремих районів Донецької та Луганської областей, усвідомлюючи загострення загроз економічній і енергетичній безпеці України, спровоковане свідомими діями терористів, та враховуючи те, що РФ почала на державному рівні визнавати «документи» самопроголошених республік, з метою захисту прав і свобод громадян України та забезпечення національної безпеки України РНБО вирішила: тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення», - сказав О. Турчинов після закінчення засідання.

З його слів, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни та вжити заходи щодо їх мінімізації.

«Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Національній гвардії України за участі Служби безпеки України доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними і автомобільними шляхами та створити умови для залучення громадського контролю щодо виконання цього рішення», - додав секретар РНБО.

Також зазначається, що МВС, Нацполіції, Національній гвардії та СБУ було доручено вжити додаткових заходів щодо зміцнення громадської безпеки та протидії диверсійним і терористичним проявам, спробам порушення громадського порядку.

При цьому Турчинов зазначив, що керівництво Антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях повинно вжити вичерпних заходів з нейтралізації можливих збройних провокацій.

«Крім того, Національному банку України, Службі безпеки України доручено проаналізувати діяльності банківських установ України, у капіталі яких є частка державних банків РФ, та протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема щодо запровадження проти них санкцій», - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, Полтавська обласна рада підтримала економічну блокаду окупованих територій Донеччини та Луганщини. Дещо раніше Тернопільська облрада попри «мінування» проголосувала за підтримку блокади ОРДЛО.

Блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові».

Варто нагадати, в результаті силового розгону редуту торгівельної блокади на станції Кривий Торець, всією Україною поширилися протести проти таких силових методів. Своєю чергою, у відповідь на затримання учасників блокади Волинська обласна рада прийняла звернення до керівництва країни стосовно учасників економічної блокади ОРДЛО та припинення торгівлі з терористами. За це звернення проголосували всі обранці громади, окрім депутатів партії БПП «Солідарність», які не прийшли на сесію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Березня 2017 11:57
ану фабрика порохоботів ФАС, давайте пишіть що порошенко прогнувся , а то два дні від вас відбою не було в коментарях
123 Показати IP 15 Березня 2017 12:58
Не прогнулся а очк*нул, чтобы и дальше грабить страну и продолжать войну
Вуж В.М Показати IP 15 Березня 2017 13:38
"...Враховуючи захоплення українських підприємств та загострення безпекової ситуації в зоні АТО, РНБО прийняло рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов за результатами засідання...." - і це на 4-й рік війни !!! Оперативно - однако ...
Петро Показати IP 15 Березня 2017 14:48
Турчинов сказав "....до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення" Отже, Порошенко припиняє переміщення товару поки АХМЕТОВУ( !!! ) не повернуть управління підпиємствами в ОРДЛО, читай не віддадуть гроші! Ось справжня суть порошенка - гроші АХМЕТОВА!!! Ось така ........., малята
1111 Показати IP 15 Березня 2017 15:21
кому цікаво зверніть увагу яку фабрику ботів зробив для себе барига ,отже дивимося попередню статтю ПОЛІЦІЯ НА СХОДІ ОБСТРІЛЯЛА ПАРАСЮКА І ЖУРНАЛІСТІВ див. коментарі і заодно +і-, і кількість вилитого бруду на блокадників і порівнюємо коментарі сьогоднішньоі статті ,де порохоботів вже немає))))))) путін з тролями курить в ольгіно в стороні,ото вам і все зазеркалє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus