USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська дитяча лікарня отримала від благодійників вкрай потрібне обладнання

2 Квітня 2009 14:53
Сьогодні, 2 квітня, Волинській обласній дитячій лікарні передали медичне обладнання, придбане за кошти, зібрані торік у рамках благодійної акції фонду «Серце до серця». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповіла координатор благодійної акції «Почуйте всі» фонду «Від серця до серця» у Волинській області Оксана Лойко, ідею проведення акції українці запозичили у поляків. У сусідів за Бугом кошти для лікарень збирають вже вісімнадцять років, а під час минулого заходу вдалося акумулювати 13 мільйонів доларів. В Україні в рамках благодійної акції збирають кошти для придбання медичного обладнання для обласних дитячих лікарень.
Збирати гроші благодійний фонд «Серце до серця» розпочав у 2006 році. Зокрема встановлювалися спеціальні скриньки для пожертв, а також працювали волонтери. Перших два роки гроші збиралися для закупівлі обладнання, потрібного для діагностики та лікування дітей із вадами слуху, а нині – для малят із вадами зору. Торік в Україні вдалося зібрати на ці потреби понад 1,7 мільйона гривень, на Волині – 43 тисячі.
Окрім того, до зібраних на Волині коштів благодійний фонд додав ще 55 тисяч гривень, тож для обласної дитячої лікарні придбали потрібну апаратуру.
 
Як розповіла лікар Маргарита Потягайло, це обладнання вкрай потрібне. Зокрема проектор знаків використовують зору в дітей. Щоправда, невеликі розміри приладу дозволяють використовувати його і в поліклініці, і в районах. Пані Потягайло зазначила, що на Волині чимало діток народжуються недоношеними, тож потребують постійного догляду до 4-6 місяців, а часом – і до року. Аби контролювати, чи нема відхилень у розвитку очного дна, потрібні спеціальні офтальмоскопи. Саме такий офтальмоскоп «Омега» також було передано обласній  дитячій лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus