USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська медицина потребує допомоги Ахметова?

26 Березня 2009 13:33
Торік потреба у фінансуванні Державної програми запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2006-2010 роки в області була виконана лише на 26, 4%. Цьогоріч медики прогнозують не краще фінансування. Про це розповів під час наради з питань підсумків роботи терапевтичної служби області головний спеціаліст з терапії управління охорони здоров’я ОДАМикола Берник, - інформує 26 березня репортер «Волинських Новин».
Фактично у 2008 році від потреби більш ніж 5 мільйонів гривень ми отримали з Держбюджету півтора мільйона на фінансування програми запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань, - сказав Микола Берник. Це становить 26, 4% від потреби для населення області.
«Тобто ми зараз лікування хворих за рахунок Держбюджету можемо забезпечити на 26, 4%, а решту – я не знаю де брати і чим забезпечити», - констатував медик.
До слова, пан Берник навів показовий приклад Донецької області, де у 2008 році за рахунок субвенцій із Держбюджету кожне місто і район області отримали по 1,7 мільйона гривень. «Ви розумієте, ми 1, 5 на всю область, а там фінансування…», - сказав він. «Треба Ахметова сюди, на захід», - зауважив жартома під час виступу пана Берника один із терапевтів.
Окрім того, Микола Берник сказав, що є проблема з фінансуванням на забезпечення хворих інсуліном, у той час, коли кількість інсулінозалежних громадян на Волині зростає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus