USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинське селище Заболоття потерпає від українсько-білоруської торгівлі

17 Вересня 2009 17:43
Селище Заболоття Ратнівського району, перший населений пункт на кордоні України з Білоруссю,  стало своєрідним центром прикордонної торгівлі. Через це тут погіршилася криміногенна обстановка. Про це розповів голова селищної ради Василь Головій начальнику волинської міліції Віктору Швидкому, коли той проводив особистий прийом громадян у Ратнівському районі, – 17 вересня інформують «Волинські Новини».
 
Василь Головій повідомив, що у зв’язку з економічною кризою між громадянами України та білорусами активізувалася торгівля – повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України у Волинській області. До села Заболоття щодня приїздить до 6 тисяч закордонних покупців та українських підприємців.
 
Селище, в якому трохи більше тисячі дворів, не в силі приймати такий потік людей. Тим більше слідкувати за тим, аби гості поводилися законно. Селищний голова зазначив, що до Заболоття мало не щодня приїздить заступник начальника райвідділу. Також туди направляють міліцейські патрулі. Однак пан Головій переконаний, що в сільській місцевості повинно бути більше дільничних інспекторів, міліціонерів, які б знаходилися постійно поряд з людьми.
 
Начальник УМВС в області Віктор Швидкий пообіцяв розглянути кадрове питання та вирішити проблему села Заболоття шляхом кадрового перерозподілу.
 
Як повідомляють в обласному управлінні міліції, загалом ратнівчани зверталися до начальника УМВС в області не зі скаргами, а із проханнями посилити в сільській місцевості контроль за громадською безпекою. Сьогодні в густонаселених районах не вистачає дільничних інспекторів та працівників патрульної служби, які в разі потреби негайно повинні реагувати на повідомлення та заяви громадян.
 
Віктор Швидкий пояснив, що кардинально кадрові питання потрібно вирішувати мало не на найвищому посадовому рівні із залученням чималих коштів, але на місці можна вплинути на ситуацію за допомогою активної співпраці з громадськістю та внаслідок незначного перерозподілу правоохоронних сил.
 
Нагадаємо, що начальник УМВС України у Волинській області Віктор Швидкий щомісяця проводить прийоми громадян у різних районних центрах нашої області. Тому кожен мешканець області може особисто до нього звернутися зі своєю проблемою та отримати відповідь на своє прохання чи заяву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Вересня 2009 17:48
В усьому світі радіють туристам, економіку країн на цьому будують, а наші як завжди...
Анонімові Показати IP 18 Вересня 2009 09:50
З одного боку, тут мова була не зовсім про туризм. З іншого - хід твоїх думок цілком правильний. РДА й ОДА замість використати дані реалії в інтересах краю "туплять" - видно справжніх патріотів з їхньою хатою скраю і креативністю бюрократів-напівдебілів. А селищна рада і райвідділ міліції віддуваються...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus