USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Будівництво дороги Львів-Луцьк планують завершити до літа

30 Грудня 2015 15:45
Обранці Волині вважають, що в області є не використаний потенціал фінансових надходжень – митниця. Зі слів депутатів, якщо покращити роботу митниці, то щомісяця може надходити в обласний бюджет не 50 мільйонів гривень, а 150 мільйонів чи більше.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 29-го грудня.

Зі слів голови профільної комісії Романа Микитюка, він підрахував, якщо митниця працюватиме належно, то необхідні кошти на будівництво дороги Львів-Луцьк область отримає вже у квітні. Та додав, що за такого розвитку подій, ремонт можна буде завершити за три місяці й у червні відкрити новий автошлях.

«Є закони України, які передбачають, що коли митниця виконує понад норму запланованих зборів, то половина цієї суми осідає в обласному бюджеті й спрямовується на дорогу Луцьк-Львів. На неї нам потрібно 0,5 мільярда гривень назбирати.

Для прикладу, в листопаді ми отримали 50 мільйонів гривень.

Якщо проаналізувати, скільки митниця отримувала минулого року, й врахувати ріст долара, то сьогодні можна в місяць отримувати понад плану, а це 300 мільйонів гривень, половина з яких ітиме в бюджет області. Так ми назбираємо до квітня гроші й до червня зробимо дорогу. Для цього потрібно, аби митниця почала належно працювати й повернути до нас імпортерів, які перейшли у Рівненську та Львівську області.

Якщо приблизно порахувати, то 200 мільйонів від нас пішло з перевізниками в інші області. А це наші інвестиції, й далеко не потрібно ходити», - каже Роман Микитюк.

Зваживши на це, члени комісії вирішили організувати форум з перевізниками-імпортерами, запросити виконуввача обов'язків начальника митниці, голову асоціації роботодавців Волині, Голову громадської ради при Фіскальній службі та депутатів облради.

За таке рішення проголосували одностайно. Захід планують провести вже у січні, втім з датою ще не визначилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus