USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські діти повернулися з відпочинку у Німеччині

31 Серпня 2015 08:33
Нещодавно 19 волинських дітей-сиріт, напівсиріт, дітей із багатодітних сімей, дітей батьки яких учасники та загиблі в АТО на запрошення колег Німецького Червоного Хреста округу Арвайлер м. Бад Нойєнар-Арвайлер відпочивали в Освітньому центрі Німецької асоціації з порятунку життя м. Лємен (федеративна земля Рейнланд-Пфальц), - інформує «Волинська газета».

Пропозицію відвідати Німеччину волинські школярі зустріли радо. Тому, підтримуючи дружні стосунки з німецькими червонохрестівцями, голова обласної організації Товариства – Валентина Пришко організувала поїздку з метою відпочинку, оздоровлення та культурного обміну маленьких волинянин.

Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України тісно співпрацює й із Польським Червоним Хрестом, реалізуючи низку міжнародних програм.

Зазначимо, що польські друзі дорогою вперед і повертаючись додому з Німеччини, організували ночівлю і харчування волинян, де вони зупинилися в Славі, одному з сіл Польщі, яке важко й назвати селом. Адже, окрім іншого, там є величезне озеро, де діти змогли гарно провести час.

Власне, в Німеччині волиняни гостювали п’ять днів, причому щодня – з раннього ранку до вечора – активно та пізнавально проводили час, подорожуючи різними містами, перепливали поромом знамениту річку Рейн. Запам’яталися дітям величезний акваріум, аквапарк під відкритим небом, канатний парк у горах, де треба було проявити спортивно-туристичні навики, аби піднятися вгору, гольф-клуб залишив неабиякі враження та змогу пограти в гольф уперше.

Незабутнім був і відпочинок на лоні природи, коли діти виступили з невеличким концертом. Вони разом із вихователями, як маленька українська родина, були одягнені у вишиванки. Діти співали пісні, розповідали вірші про Україну, а на згадку подарували господарям сувеніри з національною символікою. Делегація вручила німецьким колегам короваї, які спекли волинські майстрині.

Наші земляки були приємно вражені не лише гостинністю приймаючої сторони, яка оплатила всі витрати на дорогу, перебування в них, але бездоганною чистотою вулиць, німецькою педантичною точністю і тим, що пішоходів на вулицях практично немає: їздять автомобілем або велосипедом.

Валентина Пришко з вдячністю згадує німецьких колег за надану можливість нашим дітям побувати за кордоном та з користю провести час. Під час спільно проведеного часу діти здружилися та прощалися вже як добрі друзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus