USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи дозволить митниця працювати місцю доставки під Луцьком

28 Липня 2015 15:40
Місце доставки та потенційний митний склад у селі Струмівка, що поблизу Луцька, вчергове проінспектували співробітники волинської митниці. Якщо керівництво «дасть добро», то підприємство, яке вже майже рік чекає дозволу на відкриття, нарешті зможе розпочати свою роботу.

Про це стало відомо під час візиту працівників Волинської митниці ДФС на ТзОВ «АвтоВестГруп» сьогодні, 28 липня.

ТзОВ «АвтоВестГруп» ще майже рік тому облаштувало новий комплекс поблизу Луцька - кількагектарна земельна ділянка перетворилась на митний склад і місце доставки товарів з-за кордону. Йдеться про обмежений сегмент ринку - автотранспортні засоби. В облаштування території підприємство вже вклало кілька сотень тисяч доларів США і переконує, що готове зробити його показовим для області.

До слова, на цій території облаштували не лише митний склад, а місце доставки й підрозділ митного оформлення. Причому, на цій території люди, які чекають митного оформлення свого товару, можуть скористатися широким спектром сервісних послуг: пообідати, відпочити, переночувати, прийняти душ.

Зауважимо, на місці доставки, розташованому на території ТзОВ «Фул Кастром Сервіс», діє митний пост «Луцьк», де оформляють всі товари, які завозяться з-за кордону. ТзОВ «АвтоВестГруп» прагнуло створити альтернативу цій монополії у вузькому сегменті – продажу автомобілів. Відтак, головна ставка в цьому бізнесі покладена на сервіс для клієнтів - люди обиратимуть самі, на який пост їхати й чекати митного оформлення. Адже на нинішньому місці доставки такого сервісу немає.

Директор підприємства Вадим Борецький відстоює свою позицію: в AWG є більше 10 підприємств-партнерів, які сплатили до місцевих бюджетів 820 мільйонів гривень. Всі вони зареєстровані за межами Волинської області. Якби ж запрацювало місце доставки під Луцьком, ці підприємства вже готові переоформитися і сплачувати гроші у волинську казну.

Та запрацювати на повну потужність і реалізувати задумане підприємству поки не вдалося – дозволу на діяльність не дала Волинська митниця. Свою відмову установа аргументувала тим, що, мовляв, нинішнього пункту доставки цілком достатньо. Проте, це рішення згодом оскаржили у суді, а тому сьогодні представники митниці знову завітали з інспекцією на потенційне місце доставки.
Яким буде нове місце доставки

Представники ТзОВ «АвтоВестГруп» запевняють, об’єкт цілком готовий до роботи та відповідає всім вимогам. Концепція його створення полягає у мінімізації втручання людського фактору, а тому все, що можна було автоматизувати – замінили, і скрізь, де можливо, мінімізували участь людини.

Щодо прибуття на місце доставки водія і транспортного засобу, тут вже мають основну інформацію: прізвище та ім’я водія, марка авто, номерні знаки тощо. Після прибуття водій отримує багаторазову пластикову картку, яка слугує пропуском до будівель. Далі транспортний засіб, при необхідності, зважують та проводять необхідні митні процедури.

На території діє стоянка, встановлені великотонажні електронні ваги, електронну контрольно-пропускну систему руху транспортних засобів та осіб, мобільну рампу, естакаду, оглядовий майданчик тощо. З комфортом облаштовані і робочі місця – навіть у «будці» для охорони є опалення та кондиціонер.

«Непоміченим пройти чи проїхати на територію або з неї – нереально. Площа покривається 36 сучасними камерами відеоспостереження. До всіх них в режимі реального часу має доступ служба охорони», - переконують представники установи.

Натомість представники митниці прискіпливо оглядали новий пункт доставки, і одне з перших зауважень стосувалося саме камер. Зокрема, члени комісії зауважили, що на стоянці необхідно встановити додаткові камери, або підняти вже наявні дещо вище. Мовляв, вантажівка може закрити їй огляд.

Наполягали і на необхідності асфальтового покриття, проте в ТзОВ «АвтоВестГруп» переконують – законодавство вимагає просто «тверде покриття» без конкретної вимоги.

Відповідно до чинного законодавства, записи з відеокамер повинні зберігатися протягом року. Проте ІТ-спеціалісти у складі комісії висловили сумніви, що трьох жорстких дисків, об’ємом у 3 терабайти кожен, вистачить для цих цілей. Натомість системні адміністратори ТзОВ «АвтоВестГруп» пояснили, що архівні відео вони будуть стискати таким чином, щоб ті займали менше місця. Окрім того, автоматично здійснюватимуться бекапи даних. Мовляв, тому проблем зі збереженням даних бути не має.

Окрему будівлю підготували для митників. В ній – відеодомофон для зручної комунікації, два кондиціонери, система обігріву та столи, розраховані на 8 робочих місць. А також санвузол і невелика кімната для відпочинку та обіду.
Місце роботи митників
Місце роботи митників
На другому поверсі облаштована серверна кімната із стійкою для обладнання.
Серверна
Серверна
За задумом творців нового пункту доставки, процеси оформлення будуть відбуватися майже без участі водія – для них спеціально створили кімнату відпочинку. Окрім зручних диванів тут є безліч розеток для підзарядки гаджетів, а також планують встановити автомати з кавою та напоями.
На великі екрани виводитиметься інформація про перебіг процесу оформлення – таким чином, спостерігати за всім можна в режимі реального часу.
На території комплексу добудовують кафе, а також хостел. Згодом, поруч з туалетом, з’явиться і душ.

На запитання «ревізорів» про те, що робити у випадку, якщо митнику знадобиться водій або власник вантажу, представники підприємства відповідають, що для цього реалізують систему оповіщення:

«Скрізь буде покриття Wi-Fi, смартфони водіїв будуть отримувати оповіщення. Що стосується «дерев’яних» телефонів, то на них будемо відправляти SMS-повідомлення з проханням з’явитись у офіс».

До слова, вся територія комплексу вже зараз покрита сигналом безпровідної мережі, яка має стабільний доступ до інтернету.
Сигнал стабільно сильний майже на всій території
Сигнал стабільно сильний майже на всій території
Бути монополістами навіть на власному місці доставки ТзОВ «АвтоВестГруп» не планують – поруч закінчують ремонтні роботи в офісних приміщеннях, які здаватимуться брокерам. Зі слів представників компанії, вони вже отримали дві заявки на оренду.

Коли запрацює нове місце доставки поблизу Луцька

Загалом, висловлені зауваження в ТзОВ «АвтоВестГруп» вислухали та «взяли на олівець» - обіцяють виправити недоліки найближчим часом. Жодних чітких результатів перевірки представники волинської митниці теж не озвучили.

«Ми комісійно обговоримо всі питання, нам покажуть проект. Подивимось, недоліки – вони не значні, але є - їх обговоримо, висловимо власникам. По мірі їх усунення приймемо рішення щодо відкриття місця доставки», - заявив виконувач обов’язків начальника Волинської митниці ДФС Дмитро Якобчук.
Проте, якщо цей процес знову не перейде в бюрократичну тяганину, а ТзОВ «АвтоВестГруп» оперативно виправить недоліки, є надія, що багатомільйонний проект нарешті запрацює та почне приносити чималі податки у казну області.
Кімната для переговорів
Кімната для переговорів
Електронні ваги
Електронні ваги
Місце роботи охоронця
Місце роботи охоронця
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Мойша Показати IP 28 Липня 2015 16:14
Тепер я знаю, як має виглядати притулок для собак на Мамсурова...
Лучанка Показати IP 28 Липня 2015 16:44
Молодці, що не даєте митникам почувати себе монополістами!!! Пора вже тим луцьким митникам-хамидлам пристосовуватися до європейських реалій, працювати чесно, а то вже такі морди порозпасали, що в машину не влазять. Ходять як павичі, хвости порозпускали, думають, до Бога за бороду впіймали. Хамлять на кожному кроці, розмитнюють машини не за годину-дві, а за 12 годин і т.д. Нічого, ще прийде і іхня черга за все розплачуватися. І буде їм і їхнім дітям і іїхнім поколінням по заслузі, і будуть до них ставитися так, як вони зараз ставляться до людей. Все повертається бумерангом!!!
Степан Бандера Показати IP 28 Липня 2015 17:02
То фірма Єремеєва відкрила такий собачатник?
Ігор до Степан Бандера Показати IP 28 Липня 2015 18:07
Ні,це пацики Коцана вирішили свою схему по розмитненню авто таким чином удосконалити !
Анонім Показати IP 28 Липня 2015 21:28
Огороднік бачиш як там розпинається
луч Показати IP 29 Липня 2015 06:49
Скільки ми ще будемо дивитись і слухати таких хабарників як огороднік?
адмінус Показати IP 29 Липня 2015 12:49
нафіга в серверній обігрівач? там навпаки кондиціонер має бути
ЗЕЛЕНА ЖАБА Показати IP 30 Липня 2015 16:48
Курва жаба , а особливо Волинська - страшний звір, народ а краще нехай в країні все валиться і гниє ??? Хтось створює робочі місця, ні - все хреново , всі злодії , хабарники. А може досить волиняки говорити навязаними предуром яандрейківим фразами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus