USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські освітяни вимагають зарплату за червень

14 Липня 2016 12:16
Виплатити з обласного бюджету заробітну плату, пільги та стипендії за червень вимагають працівники Нововолинського вищого професійного училища.

Мітинг відбувся під стінами Волинської обласної ради сьогодні, 14 липня.

Заклад, який довго не могли прийняти на баланс, знову має борги. Незважаючи на те, що персонал не отримує заробітної плати, учні – стипендій та соціальних виплат, а також є борг за комунальні послуги, міська влада Нововолинська не поспішає фінансувати освітню установу.

Зокрема, заборгованість за червень становить майже мільйон гривень, загальний борг – близько 1,2 мільйона.

«Нам заплатили за березень, квітень і травень. А з 1 червня нас знову не фінансують. Немає ні відпускних, ні зарплат, ні сплати за комунальні послуги. Сидимо без нічого – і ми, і діти», - каже психолог ВПУ Тетяна Струк.

Нагадаємо, 19 травня під час сесії обласної ради відбувся мітинг працівників ПТУ №11 та Нововолинського вищого професійного училища, які залишились без фінансування і вже понад 3 місяці не оплачують стипендії учням та зарплати вчителям. Відтак, голова обласної ради Ігор Палиця звернувся до прокуратури області з метою розібратися в законності відмови нововолинської міської влади у фінансуванні училищ та пригрозив кадровими рішеннями. А вже наступного дня, 20 травня, під час робочої зустрічі голови облради Ігоря Палиці з міським головою Нововолинська, Віктор Сапожніков пообіцяв провести сесію міської ради протягом тижня та забезпечити фінансування для ПТУ №11, а для Нововолинського ВПУ виділити кошти для їх існування до моменту перереєстрації.

Згодом Нововолинське ВПУ все ж перереєстрували, а облрада погодилась фінансувати його в тому випадку, якщо училище буде без боргів. Як повідомлялося раніше, у 2016 році заклади профтехосвіти передали місцевим бюджетам: ПТУ в містах обласного значення стали клопотом місцевих рад, а в інших населених пунктах – обласного бюджету. Єдине місто, яке передбачило гроші на ПТУ, - Луцьк. Гостро проблема стоїть у містах Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ, які не передбачили в своїх бюджетах на ПТУ ані копійки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіля Показати IP 14 Липня 2016 16:24
На Поліссі пту і то дають зарплату а нововолинськ чому ні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus