USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські ОТГ найчастіше використовують субвенцію з держбюджету на вуличне освітлення

13 Листопада 2018 15:33
Понад 90 мільйонів гривень надійшло на Волинь з держбюджету на реалізацію проектів формування інфраструктури в ОТГ.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з головами ОТГ щодо вивчення, моніторингу та аналізу проектних заявок на проекти, видатки на які здійснюватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ 13 листопада.

Як повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, 106,421 мільйона гривень передбачили у рамках субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ для громад Волині. Охопили загалом 40 ОТГ, від яких за станом на 12 листопада надійшло загалом 159 проектів на отримання коштів субвенції. Волинська ОДА погодила 159 заявок і за станом на 1 листопада через ГУ Держказначейства в області надійшло 91,366 мільйона гривень субвенції. Касові видатки ОТГ становили 54,318 мільйона, тож відсоток освоєння коштів становить 59,5%. Громади, які показали найвищий відсоток освоєння коштів: Литовезька ОТГ, Турійська ОТГ, Голобська ОТГ (понад 90%), Смолигівська та Шацька ОТГ (по 100%).

Найбільша кількість проектів стосувалися капремонту та будівництва і реконструкції мереж вуличного освітлення, капітальний ремонт вулиць, закладів освіти та культури, придбання спецтехніки, реконструкцію та капремонт адмінбудівель.

Своєю чергою, голова ОДА Олександр Савченко зазначав, що в області «докерувалися до того, що під землею всі труби гнилі, але в усіх чудові тротуари і стовпи освітлення». Він зауважив, що це теж потрібно, але «хто заглядав під землю?». На думку голови ОДА, варто визначати пріоритети і рахувати, скільки коштів витрачають на відновлення комунікацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus