USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волинські паралімпійці, які привезли золото з ЧС із веслування, отримали нові звання

30 Серпня 2019 14:48
Сьогодні голова обласної ради Ірина Вахович та її заступник Роман Карпюк зустрічалися зі спортсменами Мариною Мажулою та Сергієм Ємельяновим. Вони займаються параканое і мають досить потужні здобутки в цьому виді спорту, завдяки чому отримали підвищення в статусі.

Марина Мажула нині – Майстер спорту міжнародного класу, а Сергій Ємельянов – Заслужений майстер спорту України. Значки та посвідчення паралімпійцям вручил керівники обласної ради, йдеться на сайті Волиньради.

«Я вітаю вас, бажаю успіхів і не зупинятися на досягнутому. В принципі, ви й не будете зупинятися, бо ви – не такі. Дякую вам за той позитив, яким ви ділитеся. Волинянам є ким пишатися!», – звернулася до спортсменів Ірина Вахович.
Під час спілкування з керівництвом обласної ради спортсмени розповіли, що мають хороші результати завдяки тренерові Вячеславу Загребі та теплій підтримці своїх родин. Хоча, направду, бачаться з сім’ями дуже рідко, адже тренуватися доводиться у Дніпрі, бо там є відповідна база для спортсменів з інвалідністю. Багато часу займає й участь в змаганнях.

Останні відбувалися в угорському Сегеді, де волинські спортсмени здобули золоті нагороди. Для Сергія, який, до слова, є чемпіоном Паралімпіських Ігор-2016, ця вища нагорода стала третьою на чемпіонатах світу, для Марини – друга.

Ірина Вахович пообіцяла, що Волинська обласна рада й надалі підтримуватиме інваспорт через Обласну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки. Вона рекомендувала директору Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Вікторові Галану-Влащуку детально підготуватися до наступного бюджетного року, аби потреби інвалідного спорту були при можливостях враховані та профінансовані.

«Якщо успішно запрацює КП «Волиньприродресурс», ми будемо мати змогу краще фінансувати спорт, в тому числі й для людей з обмеженими можливостями», – зауважила Ірина Вахович.

Голова облради та керівник обласного «Інваспорту» домовилися, що в найближчій перспективі спільно оглянуть інфраструктуру організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 30 Серпня 2019 15:46
Ви наша ГОРДІСТЬ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus