USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські податківці ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 100 млн

1 Жовтня 2018 18:01
Оперативники та слідчі ГУ ДФС Волині ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області.

Податкова міліція Волині під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області ліквідувала міжрегіональний конвертаційний центр у Миколаєві.

У рамках досудового розслідування встановили групу осіб, яка, використовуючи підконтрольні фіктивні та транзитні підприємства, надавала послуги реальному сектору економіки Миколаївської, Херсонської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської, Київської та низці інших областей щодо незаконного формування податкового кредиту з ПДВ та протиправного переведення грошових коштів в готівку.

Незаконна схема ухилення діяла наступним чином: клієнти (підприємства реального сектору економіки) перераховували безготівкові кошти як оплату за нібито отриманий товар на розрахункові рахунки фіктивних та транзитних підприємств. Готівкові кошти разом з підробленими первинними документами передавалися організатором через кур'єрів замовникам послуг за грошову винагороду.

У такий спосіб учасниками центру незаконно проконвертовано (обготівковано) грошових коштів на загальну суму більше 100 млн гривень.

За результатами проведених обшуків офісних приміщень, адрес проживання та автомобілів фігурантів, вилучили 29 печаток СГД з ознаками фіктивності, 3 факсиміле, 23 банківських пластикових карток, обліково-реєстраційні документи підприємств з ознаками фіктивності, первинні фінансово-господарські документи СГД з ознаками фіктивності, заявки на видачу готівки, бланки документів, чорнові записи, комп'ютерна техніка та цифрові носії інформації, які використовували в протиправній діяльності учасники "конвертаційного центру".

Також під час обшуків вилучили готівкові кошти в сумі близько 500 тисячі гривень.

Крім того, наклали арешт на суми ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ підконтрольних підприємств на загальну суму 18,8 млн гривень, а також на розрахункові рахунки підприємств в банківських установах.

Триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus