USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські шахти хочуть реформувати, міністри збираються «в гості»

2 Лютого 2015 15:19
Реформування стосуватиметься усіх копалень, які розташовані у Львівсько-Волинському вугільному басейні. Таке завдання дав двом міністрам Президент.

Про це йшлося під час оперативної відеонаради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з керівниками міст та районів Волині сьогодні, 2-го лютого.

«Є доручення Президента реформувати копальні, які розташовані у Львівсько-Волинському вугільному басейні. Окрім того, в цей регіон заплановані візити Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчиниша і Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. У рамках візитів вони побувають на основних інфраструктурних об’єктах, підпорядкованих міністерствам, зустрінуться з колективами й пресою», - розповів губернатор.

Та додав, що гарант видав ще одне доручення Міністерству - погасити усі заборгованості із зарплат шахтарям.

Нагадаємо, торік волинські шахтарі три дні блокували трасу через борги із зарплат, а нещодавно під будинком Уряду перебувало близько тисячі гірників з різних областей. Мітингарі вимагали передбачити видатки на державну підтримку вугледобувних підприємств, капітальне будівництво та технічне переоснащення, гірничорятувальні заходи та охорону праці. По-друге, вони хотіли, аби відновити соціальні гарантії для працівників та пенсіонерів галузі, які існували до 1 грудня 2014 року. По-третє, вимагали забезпечити вугільним підприємствам різних форм власності своєчасний розрахунок на енергоринку та погашення боргів за спожити вугільну продукцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
податківець Показати IP 2 Лютого 2015 17:30
Шахти мають бути приватиховані, хоч за 1 грн.! Приватний господар не буде у себе красти. Приховувати податки? Так, але обережно. А от на державному - суцільне злодійство. Обладнання купують вп"ятеро дорожче через десяток "фірмочок", які на цьому наживаються, перераховють "фірмочкам" кошти за невідь-які послуги. Словом, всеодно доводять до банкрутства.
доцент до податківець Показати IP 2 Лютого 2015 17:59
Приватизуй стару шахту хоч за 1грн., хоч навіть за 1коп. Промислових запасів вугілля на волинських шахтах, крім нової 10-ї, не залишилось. Собівартість зашкалює-щоб видобути вугілля умовно на 1грн. держава виділяє дотацію на собівартість 10грн. Плюс вкрай висока зольність вугілля та вміст сірки. Старі шахти конче потрібно закрити!
НОНА Показати IP 2 Лютого 2015 21:58
Шахтарям зарплату певно заплатять бо станок друкує гривні на повну потужність. А реформування на Волині завершиться закриттям всіх шахт. Шануймося волиняни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus