USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські сільськогосподарські землі перетворюються на ліси

25 Липня 2016 19:50
Через безгосподарність на Волині землі сільськогосподарського призначення перетворюються на ліси.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 25 липня, повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, усі заходи щодо припинення та попередження санітарної вирубки лісів на Волині у столиці схвалили.

«Ми намітили додаткові контрольні питання, пов’язані з аналізом ситуації щодо незаконної вирубки лісів, включаючи питання по «нічийних» лісах. На Волині – багато невикористаних паїв та земель запасу. Зокрема, землі сільськогосподарського призначення поступово перестають бути такими і перетворюються в справжні ліси. Залишається відкритим питання електронного обліку використання лісових ресурсів, а також додаткових заходів з маркуванням деревини, яку використовують у промислових цілях», - зазначив Гунчик.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що найбільша проблема волинських лісів – відсутність хороших господарів. Про це свідчить не лише тотальне незаконне винищення дерев цінних порід, а й так звані «санітарні вирубки», якими вирізають гектари добротних лісів.

Так, 11 травня 2016 року Кабінет Міністрів України виніс рішення про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення. Окрім цього, звільнили очільника Держлісагентства. Попри це, вже 27 травня на Волині зафіксували факт підозрілої лісозаготівлі поблизу села Бодячів Ківерцівського району, яке відноситься до Сокириченського лісництва. Волинські активісти встановили 2 місця тотальної не санітарної рубки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ги-ги Показати IP 26 Липня 2016 09:30
А коли оголосять конкурс на посаду директора Ківерцівського лісгоспу? чи кватирко з христею вже признаають директорів за чашкою кофє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus