USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волинські старожитності» ліквідують

15 Серпня 2016 21:29
Дочірнє підприємство "Волинські старожитності" Інституту археології НАН України закриють.

Про це у коментарі виданню "Конкурент" розповів керівник підприємства Олексій Златогорський.

Як зауважив археолог, 1 вересня – початок ліквідації, однак цей процес може тривати до кінця року.

"Чому захотіли закрити? Підприємство почало заважати іншим людям займатися археологічними дослідженнями. Тут з'явилася людина з Києва, яка має відкритий лист, ліцензію. Він зробив усе, щоб цей відкритий лист не мали ані я, ані мої співробітники. Мене це дуже розізлило. Бо з початку року декілька об'єктів, особливо в Луцьку, ця людина не провела відповідно до методики археологічних досліджень. Пам'ятки знищено", – розповідає Олексій Златогорський.

Зі слів археолога, представник Інституту археології, який отримав ліцензію, вирішив не займатися наукою, а заробляти гроші.

Після закриття дочірнього підприємства його керівник без роботи не залишиться. Олексій Златогорський каже, що останнім часом більше займається військовою археологією. Спеціально для цього він три роки тому створив приватне підприємство ТОВ "СУ Волинські старожитності". Тепер з'явився привід його запустити. Товариство з обмеженою відповідальністю займатиметься пошуками та ексгумацією тіл загиблих під час Першої та Другої світової війни.

Археолог зауважує, що за відсутності "Волинських старожитностей" їхню роботу виконуватиме Інститут археології. Однак нинішній представник, зі слів археолога, повністю завалив свою роботу.

Він додає, що долучатиметься до археологічних експедицій, які мають ліцензії.

"Таким чином, якщо будуть якісь цікаві об'єкти, все одно буду працювати. Бо ліцензію отримати не так просто. Крім того, там є певні терміни", – зауважує Олексій Златогорський.

Довідково:

ДП "Волинські старожитності" державного підприємства "Науково-дослідний центр "Охоронна археологічна служба України" Інституту археології НАН України було створено 3 червня 2009 року за ініціативою Президії НАН України. Керівником організації є Златогорський Олексій Євгенович.

Головне завдання організації – пошук, вивчення, популяризація та збереження пам'яток історії та археології, в тому числі – дослідження поховань цивільних та військових осіб, датованих ХХ століттям. Основні напрями роботи ДП "Волинські старожитності" – археологічні експертизи та розвідки, археологічні розкопки, ексгумаційні дослідження, паспортизація об'єктів культурної спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Алексей Показати IP 15 Серпня 2016 21:38
Леша канчай пити
аватар Показати IP 15 Серпня 2016 21:45
Звичайно бож гроші всі на ато.
ак-76 Показати IP 15 Серпня 2016 22:25
позвонив златогорському-човна довбанку знайшли ще одну приїдь забери -по**й-там бізнесу нема навіть не передзвонив
Златогорський до ак-76 Показати IP 16 Серпня 2016 10:05
Подзвоніть ще раз - телефона не записав
OLDEN Показати IP 16 Серпня 2016 00:07
Не гоніть на Златогорського-норм дядько...Якби не він, то не бачити мені стипендії на першому курсі...
Ая Показати IP 16 Серпня 2016 02:06
чую що ту сильно смердить корупцією. Комусь дужеее залежить на тому, щоб знищити докази участі Красних партизан і Ч.А. в злочинах часів ІІ Світової. Коли вже не буде доказів тоді можна повністю знищити память народу.
волинянам Показати IP 16 Серпня 2016 07:56
златогорський тільки те і робив, що будувати не давав а гріб гроші
Б. Клімчук Показати IP 16 Серпня 2016 09:02
А я ж казав, шо ви гробокопатєлі і бізнесмени, а не археологи! Се ля ві, Льоша, така се ля ві...
златогорський Показати IP 16 Серпня 2016 15:34
В житті не буває все про трафарету. Не буває чорного і білого. Є інші кольори. Сепія для митців. Це все "брєд собачий". Можливо завтра в Землю вріжеться метеоріт, чи ні, чи ще якась фігня. Життя це величезний і вразливий бардак. Але в цьому і є її привага. Я зажди казав про те, що кожна людина і її життя - це Космос. І вбити людину - це винищити ще один світ Антуана де Сент-Екзюпері. На... не дойшло. Вбивають. Якщо хочете я відповім на кожний ком під текстом - але не пишіть під ніком. І тим більше, не знадуйте покійного Б.П.Клімчука. Як би там не було - ми працювали разом, і такого бл*дства в Луцьку не було
ac Показати IP 16 Серпня 2016 18:59
Хех...Тепер можна спокійно походити по полях -лісах з металошукачем,покопати земельку,іржаве залізяччя з грунту вийняти щоб чорнозем не отруювало...І ніхто не горлопанитиме "чорні архєологи! міліція!" :) А то куди не подайся-кругом історичні цінності та старожитності.:) ....І пофіг що трактори поля 80 років розорюють...Просто когось дуже жаба душила.Тепер перестане.
златогорський до ac Показати IP 16 Серпня 2016 19:39
та тепер можна тіпа. вже в старому місті походили. на ковельській походили. тепер я вас не зупиню. будете як зомбі лазити
ac до златогорський Показати IP 16 Серпня 2016 20:10
Щось подібне я і думав що почую. Не всі "зомбі" однакові. Хоча для вас думаю,всі. Археологам тіпа можна могили старовинні розкопувати та різні предмети з них вилучати? Так? То значить не мародерство і кощунство,а "історичні дослідження"? А декілька мідяків з глибини штика в забитому місці в лісі де люди не ходять-то злочин проти історії? Виходить так по -вашому? :) Грунтовно не правильний підхід до любителів металодетекції. То ж як рибалки-є нормальні ,а є браконьєри.
ac до златогорський Показати IP 16 Серпня 2016 20:14
Краще щоб знахідки були в чиїхось колекціях,ніж зігниють в землі.Тим паче,що декілька середньовічних мідяків не є великою історичною цінністю для держави.З часом надіюсь законодавство в цій сфері приведуть до ладу і держава матиме шанс викупляти по реальних цінах в приватних колекціонерів їхній антикваріат .Але до Англії нам далеко :)))
златогорський до ac Показати IP 16 Серпня 2016 21:57
пишіть ваше справжнє імя. я відповім
ac до златогорський Показати IP 17 Серпня 2016 16:54
Це ініціали реального імені та прізвища.Думаю цього достатньо.
Крейцер до златогорс Показати IP 17 Серпня 2016 11:26
Олексій ви ж зрозумійте гроші всі на ато.Під цим соусом ще не одну школу закриють,не одну лікарню,н е один ФАП на Полісі,Скоротять не одну тисячу лікарів, вчителів,реальних науковців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus